'Slurpers' beste App for Energy

10 NOVEMBER 2014, UTRECHT
Samenvatting
Verduurzaming van energie wordt in een nieuw gamingperspectief geplaatst met ‘Slurpers’. Deze app stimuleert kinderen én hun ouders om de ‘energieslurpers in huis’ te vangen en zo het sluipverbruik van huishoudelijke apparaten te verminderen. Met dit mooie product wonnen de makers de Apps for Energy hackathon van afgelopen weekend. Net als de 70 andere deelnemende programmeurs, designers en professionals werkten ze 40 uur lang aan het ontwikkelen van apps voor de verduurzaming van energie.

Organisatoren Enexis en Liander beloonden het Slurpers team met de eerste prijs en €3000. Derde organisator UtrechtInc zorgde dit hackathonweekend voor de juiste hacksfeer, met een geschikte locatie en meer dan genoeg voorzieningen: een krachtig WiFi-netwerk, pitchondersteuning voor deelnemers en onbeperkt eten en drinken.

Drie winnaars
Naast de winnende Slurpers app, waarin open data van Liander en de slimme meter applicatie ‘Ectual’ van Enexis werden toegepast, zijn er nog twee andere apps beloond met een prijs. De tweede prijs (€2000) werd uitgekeerd aan het team van Smooth Grid dat met een visionair idee het opladen van mobiele apparaten niet meer plaatsgebonden maar flexibel wil maken door middel van een slimme stekker. Social game LightSaver won de derde plek (€1000), met besparingschallenges en een slim lichtgevend apparaat dat je ‘duurzame stemming’ meet en weergeeft.

Samenwerking
Het hackweekend werd niet alleen door de organisatoren maar zeker ook door partners, mentoren, juryleden en deelnemers een geslaagd evenement! Zo was de open data van Enexis en Liander populair bij de appontwikkeling maar ook de datasets en API’s van MPare, Esri, CBS, NedDat en Greeniant werden toegepast. De jury, bestaande uit Roel Raatgever, Paul Suijkerbuijk, Chris van Aart en Robbert Mica vonden de producten sterk opgezet, met kwalitatieve designs, codes, combinaties van data en enkele unieke concepten.

Tenslotte waren het de deelnemers die Apps for Energy de échte hackathonsfeer gaven. Van nachtelijk gamen op een bigscreen en computers versieren met kerstlichtjes tot rondlopen in badjassen en een binaire countdownklok programmeren die aftelt tot deadline.

Meer infomatie over ontwikkelde producten, teams, juryleden, en partners is te vinden op de wiki en op hackerleague.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten