Drie nieuwe startups bij UtrechtInc in huis

04 NOVEMBER 2014, UTRECHT, THE NETHERLANDS

Vandaag was de Kick Off - begeleid door Joachim Blazer - van drie nieuwe startups bij UtrechtInc. Zij gaan de komende maanden in het startup programma van UtrechtInc werken aan opbouw van hun bedrijf. 

Deelnemer Sander ten Kate (Senfal) over de Kick Off op 10 november: "Een energieke start van het programma. We werden direct gedwongen echt naar de essentie van onze startup te kijken. De komende periode gaan we de hele cyclus goed in kaart brengen."

Senfal ontwikkelt een algoritme om de opslag van energie voor netbeheerders winstgevend te maken. Het elektriciteitsnet wordt minder stabiel en energieopslag is een technische, maar dure oplossing. Senfal lost dit probleem op door het aansluiten van gedistribueerde opslagunits naar een gecentraliseerde brein. En door gebruik te maken van een gezamenlijke opslagcapaciteit om energie te verhandelen op de energiemarkt.

EquiMoves meet mobiel, objectief en kwantitatief de beweging van paarden voor de functionele evaluatie van het bewegingsapparaat. De startup is bezig met bewegingsanalyse bij paarden en gebruikt daarvoor bewegingssensoren ter grootte van een luciferdoosje. Doel is om de bewegingsanalyse van paarden te kwantificeren en te objectiveren in een pragmatische setting. Dat kan ondersteuning bieden voor dierenartsen, verzekeringsmaatschappijen, stamboeken, trainers, sportorganisaties, juryleden, hoefsmeden en fokkers. Met behulp van deze praktisch toepasbare sensortechnologie krijgt een dierenarts bijvoorbeeld geobjectiveerde inzichten in de effecten van behandeling en kunnen fokkers sneller selecteren.

  • Newpoints - Peter Boon

Newpoints biedt een online platform voor het ontwerp en gebruik van interactieve online leeractiviteiten voor wiskunde en andere exacte vakken. Er zijn kant en klare leeractiviteiten voor individuele leerlingen en studenten, maar ook tools voor scholen en docenten om het leerproces van leerlingen en studenten te volgen om hen gerichter te kunnen helpen. Daarnaast biedt het platform een auteursomgeving en een “content store” voor onderwijsontwikkelaars en uitgevers voor het ontwerpen en eventueel vermarkten van online content. De content kan bestaan uit losse leeractiviteiten, maar ook uit volledige online lesmethodes. Waar mogelijk geeft de software directe feedback en uitleg op maat. Daarnaast is er een grote verzameling tools beschikbaar om lastige concepten dynamischer en interactiever voor het voetlicht te brengen.

Quotes
"We werden direct gedwongen echt naar de essentie van onze startup te kijken." Sander ten Kate
Download PDF
Download PDF
About UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

news