Dit zijn de 8 nieuwe startups bij UtrechtInc

11 SEPTEMBER 2014, UTRECHT, THE NETHERLANDS

UTRECHT – Bedrijfsincubator UtrechtInc is deze week gestart met acht nieuwe startups. Tijdens een intensieve kick off met workshops kregen zij de tools aangereikt om hun business model de komende 4 maanden te valideren. “De startups zijn geselecteerd - uit een recordaantal aanmeldingen - om in ons Pressure Cooker programma te bepalen hoe zij hun concepten schaalbaar maken”, aldus Marcellien Breedveld van UtrechtInc.

8 nieuwe startups bij UtrechtInc:

  • Argu: Online politiek discussieplatform waar argumenten centraal staan.
  • BoxBites: Bezorgt op abonnementsbasis een box vol goede tussendoortjes aan huis of op het werk, om gezond snacken lekker én makkelijk te maken.
  • Cashwijzer: Ontzorgt huishoudens door de overstap van persoonlijke contracten van begin tot eind te regelen.
  • Connectedcare: Faciliteert flexibele samenwerking tussen zorgvragers, mantelzorg en thuiszorg.
  • StuComm: Biedt HBO instellingen de mogelijkheid om hun studenten goed en direct te informeren door middel van de StudentenApp.
  • SwipeGuide: Lost instructieproblemen op door mobiele technologie in te zetten voor het maken en raadplegen van visuele stap-voor-stap instructies.
  • Talqs: Biedt bezoekers op een site met 1 klik de optie om direct te bellen.
  • SolarCloud: Franchise formule en online platform voor installateurs van zonnepanelen om klanten optimaal en efficiënt te kunnen helpen.

Kick Off Week

De Pressure Cooker trapt af met een Kick Off Week waarin de ondernemers hun business ideeën vertalen naar een blauwdruk van hun bedrijf. “Het is nu duidelijk dat we de komende maanden volop onze aannames moeten valideren”, zegt Daan Assen van SwipeGuide.

De Kick Off daagde de ondernemers verder uit om de komende maanden antwoord te krijgen op hoe hun IT startup een nieuwe oplossing biedt voor een probleem waar mensen van wakker liggen. “Je doelgroep wordt klant als je daadwerkelijk hun pijn oplost en ze dat weet te vertellen”, zegt Marcellien.

Naast o.a. het bepalen van doelstellingen, doelgroep en prijs werd in de afgelopen dagen ook aandacht besteed aan het vormen van een complementair team. Welke rollen en vaardigheden zijn nodig om de gestelde ambities te bereiken? UtrechtInc faciliteert de ondernemers in dit proces en helpt ze nieuw talent – zoals stagiaires - aan te trekken.

UtrechtInc

Bedrijfsincubator UtrechtInc ondersteunt – op het Utrecht Science Park - onderzoekers en ondernemers bij het succesvol opzetten van hun bedrijf. In het startup programma werken zij in korte tijd toe naar een schaalbaar business model, betalende klanten en werkend product. UtrechtInc heeft inmiddels meer dan 100 startups ondersteund en biedt naast inhoudelijke programma’s ook financiering, kantoorruimte, coaching en een startup community.

Quotes
"De startups zijn geselecteerd om in ons Pressure Cooker programma te bepalen hoe zij hun concepten schaalbaar maken." Marcellien Breedveld van UtrechtInc
"De kick-off week was intensief, maar bijzonder leerzaam. Het is nu duidelijk dat we de komende maanden volop onze aannames moeten valideren." Daan Assen van SwipGuide
"Je doelgroep wordt klant als je daadwerkelijk hun pijn oplost en ze dat weet te vertellen." Marcellien Breedveld van UtrechtInc
Videos
Download PDF
Download PDF
About UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

news