Climate-KIC en UtrechtInc: nu op één locatie

14 JANUARY 2013, UTRECHT, THE NETHERLANDS

Het Nederlandse Climate-KIC bureau is vanaf januari 2013 gevestigd bij UtrechtInc.

Het doel van Climate-KIC (Climate Knowledge and Innovation Community) is het vinden van oplossingen voor klimaatverandering door het bieden van innovatie, ondernemerschap en onderwijs. Climate-KIC brengt experts uit bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen bijeen om de Europese agenda voor de aanpak van klimaatverandering vorm te geven.

Climate-KIC is één van de drie Knowledge and Innovation Communities (KICs) opgestart in 2010 door de European Institute of Innovation and Technology (EIT). Nederland is een van de vijf landen waar dit programma wordt uitgevoerd. Het Nederlandse consortium wordt gevormd door DSM, Arcadis, Schiphol, Stadshavens Rotterdam, Provincie Utrecht, TNO,Deltares, Wageningen UR, TU Delft en Universiteit Utrecht.

Climate-KIC directeur Hero Prins vertelt: “Voor UtrechtInc is de directe link met het Climate-KIC Incubation programma het meest waardevol. Vanuit dit programma kunnen starters met producten/services die een significante bijdrage leveren aan Klimaatmitigatie of Klimaatadaptatie ondersteuning en coaching krijgen. Ook worden er vanuit Climate-KIC diverse Master Classes voor starters georganiseerd. Een aantal startups van UtrechtInc hebben in 2011 en 2012 al ondersteuning gehad vanuit het Climate-KIC.”

De contactpersonen voor Climate-KIC zijn:

  • Hero Prins - Directeur
  • Marjan Heijkamp - Coördinatie & Communicatie
  • Frans Nauta - Entrepreneurship
  • Martine van Veelen - Education
  • Madeleine van Mansfeld - Innovation
  • Bas Leeflang - Financiën
  • Ann Mary Ryan - Office management

Dinsdag is de vaste dag waarop het team van Climate-KIC aanwezig is op kantoor. Hero: “Omdat we veel in Europa werken en soms vanuit locaties van andere Climate-KIC partners zijn wij op de andere dagen niet automatisch in Utrecht. Startups zijn een belangrijke doelgroep van Climate-KIC en dus verheugen wij ons er op om vanuit UtrechtInc te gaan werken.”

Klik hier voor meer informatie over het Climate-KIC programma.

Images
Download PDF
Download PDF
About UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

news