In april de masterclass ‘Financiering van innovatie voor groei’

14 MARCH 2013, UTRECHT, THE NETHERLANDS

Meld je snel aan (voor elke sessie apart) voor deze masterclass waarin je de juiste kennis en skills gaat ontwikkelen om succesvol financiering voor jouw onderneming te verkrijgen! Kennis en praktijk wisselen elkaar af en je leert bovendien collega-ondernemers kennen voor het uitwisselen van ervaringen.

Sessie 1: Financiering van innovatie voor groei

wo 3 apr: 13:30-18:00 uur

Tijdens deze praktische masterclass leer je waar te beginnen als je als ondernemer je innovatie- of groeiplannen wilt financieren. Je krijgt een overzicht van de mogelijkheden die er zijn, inclusief de minder bekende, zoals familie/vrienden, crowdfunding, subsidies en fiscale opties. Daarnaast wordt duidelijk welk type financiering bij welk bedrijf past en wat er nodig is om voor financiering in aanmerking te komen. In de masterclass worden concrete handreikingen gedaan voor acties die de kans op innovatie- en groeifinanciering vergroten. Deze bijeenkomst mag je niet missen omdat je een onafhankelijk beeld krijgt van het complete financieringsspectrum.

Annemieke Busch van AgentschapNL, MKB adept met kennis van financiering van internationaal ondernemen. Voormalig accountmanager zakelijke markt bij een bank. Bekend met de generieke financieringsregelingen, kredieten, garanties en subsidies van AgentschapNL.

Sessie 2: Een investeerder voor de groei van je bedrijf

ma 8 april: 13:30-18:00 uur

Wanneer kies je ervoor om een investeerder bij uw onderneming te betrekken? En hoe vind je de juiste investeerder? De ene investeerder is immers de andere niet. We maken een vergelijking tussen de verschillende soorten investeerders en kijken wanneer er sprake is van een goede match tussen een investeerder en een onderneming. Ook gaan we in op de denkwijze en beoordelingscriteria van investeerders en zien we hoe een investeerder een businessplan screent. De beste lessen komen uit de praktijk, dus bespreken we de typische valkuilen waar ondernemers tegenaan lopen. Verder nemen we het investeringsproces met je door zodat je weet welke stappen en onderdelen je kunt verwachten.

Micha Zwaaf, IMX Capital – The Value Engineers, boek ‘Wat schuift het – Haal meer uit je onderneming’. Micha is momenteel ook als innovatieadviseur aan Syntens Innovatiecentrum verbonden.

Sessie 3: De rol van de bank bij de groei van je bedrijf

wo 15 april: 13:30-18:00 uur

Banken zijn zeer kritisch als het gaat om het verschaffen van bedrijfsfinancieringen. Financiering van innovatieve starters en aanvragen voor groeifinanciering stuiten op veel scepsis. Bankiers hanteren specifieke beoordelingscriteria. Wil je bankiers overtuigen om financiering te verstrekken, dan zul je deze criteria en hun beweegredenen moeten kennen. Heb je eenmaal een bankier aan boord, dan is het verstandig om een goede relatie te ontwikkelen. Niemand wordt graag geconfronteerd met negatieve verrassingen, ook de bank niet. In deze bijeenkomst leer je hoe bankiers te werk gaan, waar op te letten bij het aanvragen van een financiering en hoe jij als ondernemer succesvol kunt ondernemen met je bankier als partner.

Fop de Pater is in 2012 gestart met zijn interim-, projectmanagement en managementadviesbureau. Deze activiteiten liggen veelal op het financiële en bedrijfskundige vlak binnen het Midden- en Kleinbedrijf, maar ook binnen (afdelingen van) grotere bedrijven en financiële instellingen. Daarvoor heeft hij ruim 32 jaar bij de Rabobank in allerlei management, directie en adviesfuncties gewerkt, zowel bij lokale banken als Rabobank Nederland en meest recent in het Midden -Oosten. Fop is verbonden aan Syntens Innovatiecentrum als innovatieadviseur.

Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Syntens Innovatiecentrum en Shell LiveWIRE nemen de kosten voor hun rekening. LET OP: bij no-show zonder afmelding 24 uur van tevoren wordt direct € 100,- bij jou in rekening gebracht.

Spokespeople
Download PDF
Download PDF
About UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 100 startups in Utrecht.

news
×

Select country