Vrouwen leren programmeren bij UtrechtInc

13 APRIL 2013, UTRECHT, THE NETHERLANDS

Op 12 april is PlugInc geopend. Een coworking space voor developers en designers. Zo’n 40 ontwikkelaars kwamen bijeen voor de opening, waarvan twee vrouwen. Ruby on Railsheeft als doelstelling om meer vrouwen aan het programmeren te krijgen. Op zaterdag 13 april werd daarom speciaal voor hen een workshop georganiseerd bij incubator UtrechtInc.


Beginners en meer ervaren professionals krijgen 13 april alle vrijheid om de interactieve workshop naar eigen invulling te volgen. Alle vragen aan coaches zijn welkom en er zijn verschillende opdrachten om kennis te maken in de wereld van front-end en back-end. Karen: “Veel vrouwen zijn net bezig. Een online cursus is leuk, maar wat dan? Door dit te organiseren, bieden we de vrouwen een plek waar ze verder kunnen.”Al om 10 uur stonden de cupcakes, soesjes en chocoladerotjes klaar. “We gaan vandaag hard aan de slag en daar hoort zoetigheid bij”, vertelt organisator Karen Sijbrandij. Karen is developer bij TrainTool en zet zich sinds vorig jaar in voor Ruby On Rails. Karen: “Wereldwijd wordt Rails for Girls georganiseerd. Events waar in een informele en toegankelijk setting vrouwen leren en aan de slag gaan. De begeleiding is goed, we proberen steeds 1 tot 2 coaches op 4 dames te zetten.” Karen vertelt verder dat er in Nederland nog veel te winnen valt. “In Duitsland zijn veel meer vrouwen actief met programmeren. Ook in Oost Europa zien we dat veel vrouwen hierin hun carrièrekansen pakken.”

Mede-organisator Sytze Sijbrandij: “Het idee gaat dat programmeren heel zelfstandig werk is, maar het tegendeel is waar. Er worden ongelooflijk veel meetups georganiseerd waar iedereen welkom is en je vaak gratis naartoe kunt. Ook zijn er veel interessante en leuke communities om je bij aan te sluiten. Programmeren is dus alles behalve saai! Je bent zelfs creatief bezig!”

Images
Spokespeople
Download PDF
Download PDF
About UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 100 startups in Utrecht.

news
×

Select country