Coworking space PlugInc geopend voor developers, designers en studenten ICT

15 APRIL 2013, UTRECHT, THE NETHERLANDS

Op Utrecht Science Park komen ervaren en jonge programmeurs vanaf 12 april bijeen om te werken aan de nieuwste technologische software ontwikkelingen. In de ICT coworking space met 30 werkplekken leren zij van elkaar, door te doen en in workshops van experts. “Bedrijven schreeuwen om developers, designers en nieuw talent”, zegt directeur Roel Raatgever van bedrijfsincubator UtrechtInc. “Andersom zoekt deze groep een inspirerende werkplek, community en opdrachtgevers om voor te werken. Hier in het gebouw van deUniversiteit Utrecht vinden zij elkaar nu bij PlugInc.”

Opening PlugInc

Tijdens de opening kwamen meer dan 40 developers en designers bijeen voor de sessie Javascript Web Application development. Daarna ontving Werner Helmich van Frontwise met zijn ‘beste hack’ een ticket voor de internationale internet en technologie conferentie van The Next Web. Hij ontwikkelde hiervoor Postcam, een applicatie dat op basis van beeldherkenning in de gaten houdt of een postbezorger als TNT voor de deur staat. “Zo mis je nooit meer een pakketje”, aldus Werner Helmich. “Wat ik van PlugInc vind? Erg goed! Ik weet zeker dat hier veel behoefte aan is.”

Een plek om te leren door te doen

Celio Moreira is sinds 2006 developer: “Bij PlugInc kan ik sparren en van ideeën wisselen met andere programmeurs. Maar er is ook ruimte om terug te trekken en geconcentreerd te werken.” Voor studenten biedt PlugInc een plek om te werken aan extra curriculaire activiteiten en spelenderwijs te leren van anderen. Voor het vinden van werk of het starten van een eigen bedrijf zitten de studenten hier ook goed. Op deze manier bouwt deUniversiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht aan kennis en ondernemerschap op het gebied van ICT.

Hier gaat het naartoe!

“Software is eating the world, join us for the grand dinner party!”, stelt Marc Lowell Andreessen een succesvolle Amerikaanse ondernemer, investeerder, software engineer en multimiljonair. Bill Gates maakt de volgende vergelijking: “Programming is the latin of the 21st century.” Raatgever: “In Nederland zien we ook de ICT markt en het aantal startups daarin explosief groeien. Om onze ICT startups te ondersteunen openen we PlugInc. Hier vinden zij hun nieuwe ontwikkelaars.” PlugInc biedt niet alleen werkplekken, maar ook workshops en een community om van te leren. “Raatgever: “Ook belangrijke zaken als goede koffie, banken om in te hangen, een Wii voor de ontspanning en supersnel internet is hier aanwezig.”

Images
Spokespeople
Download PDF
Download PDF
About UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 100 startups in Utrecht.

news
×

Select country