iWhisper meest belovende startup van Utrecht

Winnaar UtrechtInc Award

13 MARCH 2013, UTRECHT, NETHERLANDS
Summary
Uit meer dan 40 aanmeldingen isiWhisper door zowel de jury als het publiek verkozen tot winnaar van de Utrechtse ondernemerscompetitie de UtrechtInc Award. iWhisper ontwikkelt audiotour applicaties met 3D-geluid voor de kunst en toerisme sector. De startup ontving tijdens de finale op 31 januari € 2.500 van Rabobank Utrecht en won ook de publieksprijs door de meeste social media “likes” te verzamelen. Tijs Markusse van organisator UtrechtInc: “Met dit event willen wij innovatief ondernemerschap

Onderneemster Mirte Gosker van iWhisper ging de strijd aan met finalisten My ComplianceCheckSmartcouponsViriCiti, en Incrowd  De heren van ViriCiti en Incrowd werden gefeliciteerd met een tweede plek en gaan net als iWhisper direct door naar ronde twee van de landelijke ondernemerscompetitie New Venture.

Competiviteit

Twee minuten kregen de vijf finalisten ieder op het podium om de jury en het publiek te overtuigen. Jurylid Mark Voermans van Microsoft: “De sfeer zat er goed in. Mooi om te zien hoeveel competitiviteit de ondernemers hebben”. Naast Mark beoordeelden ook juryledenFloris Croon van New VentureMartijn Blom van De Investeerdersclub en Marijn de Geus vanTrainTool (winnaar 2012) de bedrijfspresentaties van de startups.

Het kan heel snel gaan

“De aanloop naar succes vraagt om doorzettingsvermogen. Maar het kan ineens heel snel gaan!” Ook ervaren ondernemer Iwan Gobel kreeg tijdens de finale de microfoon in handen en deelde met enthousiasme zijn weg naar succes. Hij werd in 2005 verkozen tot ‘100% beste ondernemer van Nederland’ en opereert op dit moment met vier bedrijven in meer dan 20 landen.

Aanscherpen en sparren

Eerder die middag kregen de finalisten een masterclass Pitchen van Edo van SantenHolger Breukink van Smartcoupons: “Dankzij de training kon ik mijn pitch flink aanscherpen.” Daarnaast had UtrechtInc voor het dagprogramma experts uitgenodigd om uitgebreid met de ondernemers te sparren over verdienmodellen, klanten en investeringen.

Quotes
" “Met dit event willen wij innovatief ondernemerschap stimuleren.”" Tijs Markusse van organisator UtrechtInc:
"“De sfeer zat er goed in. Mooi om te zien hoeveel competitiviteit de ondernemers hebben”." Jurylid Mark Voermans van Microsoft:
Videos
Spokespeople
About UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 100 startups in Utrecht.

news
×

Select country