UtrechtInc Graduate FlorAccess haalt € 750.000 op

Het online inkoopplatform voor Europese groothandel en tuincentra groeit explosief en zet met de investering in op verdere uitbreiding. Het geld is afkomstig van e-commerce investeerders die FlorAccess actief ondersteunen in de verdere groei van het bedrijf.

Geen voorraad, versere producten

De klanten van FlorAccess zijn tuincentra, groothandelaren, en cash & carry’s in Europa. Zij kopen via de website floraccess.com rechtstreeks in bij meer dan 80 topkwekers in Nederland. FlorAccess houdt geen eigen voorraad aan. “Alle voorraad staat bij de kweker, hierdoor zijn onze producten zeer vers” aldus Ewoud Goorts, CEO van FlorAccess. “Door producten rechtstreeks van de kweker naar de klant te brengen blijven de operationele kosten laag. Dit kostenvoordeel geven wij direct door aan onze klanten die daardoor een grotere marge overhouden”.

Vertrouwde handel, online gebruiksgemak

FlorAccess stelt het online gebruiksgemak en ontzorgen van de inkoper centraal. De ervaring moet optimaal zijn en inkopen moet 24 uur per dag kunnen, 7 dagen per week. Via PC, laptop, tablet, of mobiel. Tom Hogewind, CTO van FlorAccess: “Onze technologie is hoogwaardig maar het moet simpel en gebruiksvriendelijk zijn. Dat is voor ons het uitgangspunt”. De website floraccess.com leidt inkopers in enkele muisklikken naar de door hen gezochte producten en handelt geplaatste orders en bijbehorend betalingsprocessen af op een manier zoals men die tegenwoordig gewend is van succesvolle consumentenwebsites als bol.com en Coolblue.

FlorAccess vereenvoudigt niet alleen het inkoopproces maar garandeert bovendien de kwaliteit van de producten. Daarnaast regelt FlorAccess de logistiek, karren-administratie, en de financiële afwikkeling. Bestellingen gaan per laag. Daarnaast biedt FlorAccess een uitgebreid assortiment mix-lagen voor de kleinere inkoper.

Verdere groei in kernmarkten Engeland, Duitsland, Frankrijk FlorAccess heeft een snel groeiende schare gebruikers in binnen -en buitenland en verwacht binnenkort enkele grote nieuwe klanten aan te sluiten op het platform. Focus van het bedrijf ligt op verdere groei in de omringende landen. Met de aangetrokken investering zal FlorAccess haar positie verder uitbreiden, onder andere voor het inrichten van logistieke hubs, verdere optimalisatie van het platform en versterking van het team. ___________________________________________________

Contactgegevens FlorAccess BV: FlorAccess BV Winthontlaan 200, 3526 KV Utrecht Telefoon: 030 2600 900 Website: https://www.floraccess.com Voor verdere vragen: email: ewoud.goorts@floraccess.com

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten