Hoe kan technologie bijdragen aan een inclusieve samenleving? Die vraag stond centraal tijdens het Matchmaking event op 28 september. Vilans en UtrechtInc brachten zorgorganisaties en startups met innovatieve technologieën voor de derde keer samen. Het Matchmaking event Inclusieve samenleving zorgde voor maar liefst 14 matches tussen zorg en technologie. Bekijk de video en laat je inspireren door de innovaties.

'Zorgorganisaties zouden meer met startups samen moeten werken.' Vertelt Lotte Cornelisse van Vilans. 'Producten worden beter als zorgorganisaties bij de ontwikkeling betrokken zijn.' Door te experimenteren met technologie ontdek je snel of het wel of niet past bij jouw zorgvraag. Daar sluit deze bijeenkomst op aan.

Tijdens het event pitchten startups hun product of prototype, en zorgorganisaties hun uitdaging met betrekking tot inclusieve samenleving. Op die manier horen zorgmedewerkers welke mogelijkheden er zijn, en krijgen startups inzicht in de uitdagingen en behoeften van zorgorganisaties. Matchmakers koppelden zorg en technologie aan elkaar.

661335536 1280

Inzicht in technologie

Veel vernieuwende ideeën werden gepitcht om te komen tot een samenleving waarin iedereen mee kan doen en erbij hoort. Zo vergroot de VraagApp de zelfstandigheid van mensen met alledaagse vragen. Zorgorganisatie Prezzent zoekt juist digitale methoden om cliënten niet in de vragende rol maar in de aanbiedende rol te zetten.

De zorgorganisaties en startups met een match werken de komende tijd samen aan een inclusieve samenwerking, met inzet van technologie.

Matchmaking in 2018

Vanwege het succes van het Matchmaking event organiseert Vilans in 2018 een soortgelijke bijeenkomst. Heb je interesse of wil je op de hoogte blijven? Mail dan naar Lotte Cornelisse, l.cornelisse@vilans.nl

Werkt jouw zorgorganisatie ook aan meer inclusie voor cliënten, met inzet van technologie? En wil je jouw verhaal delen? Reageer hieronder of mail naar Lotte Cornelisse.

Vernieuwend programmeren: Ambitie Technologie

Het project 'Inclusieve samenleving met inzet van technologie' is gestart vanuit de 'ambitie Technologie' van het Vernieuwend Programmeren. In die ambitie werken we aan 3 projecten die bijdragen aan goede zorg thuis of die aansluiten bij het VN-verdrag.

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten