UtrechtInc ondersteunt zes nieuwe startups

Deze maand starten zes nieuwe startups voor ondersteuning bij UtrechtInc. In een programma van 4 maanden werken zij toe naar een schaalbaar business model, betalende klanten, complementair team en werkend product. Met de zes nieuwe startups telt de incubator op dit moment 30 startups in huis. Voorgangers zijn ondermeer de succesvol uitgevlogen bedrijven ViriCiti, The Hyve en StuComm.

De nieuwe lichting bestaat uit Closure, Goings-On, Campfire, MarcoPoloBot, PerfectPlace en PastMe. In de Kick Off van afgelopen twee weken beten zij bij UtrechtInc het spits af. Ira de Jong is een van de nieuwe startups: “Met mijn deelname aan het programma merk ik nu al versnelling voor de groei van PostMe.”

Chantal van der Velde vult aan: “Wij begonnen Closure vanuit een bepaalde expertise, maar als ondernemer moet je uiteindelijk alle vlakken beheersen. Bij UtrechtInc ontwikkel je die kennis en competenties. Bovendien is de omgeving inspirerend en krijg je hulp vanuit alle kanten!”

Voortgang

Tijdens Demo Day op 18 januari 2018 presenteren de zes nieuwe startups hun voortgang. Met een positieve beoordeling krijgen zij toegang tot financiering en het vervolgprogramma bij UtrechtInc.

Meer weten over de zes nieuwe startups?

We stellen ze hieronder aan je voor:

Closure

Service voor nabestaanden om alle abonnementen, contracten en accounts af te ronden van een overleden persoon. Closure voorkomt doorlopende kosten en limiteert de kans op identiteitsfraude. Nabestaanden worden zo ontzorgt, zodat zij hun tijd kunnen spenderen aan wat echt belangrijk is; het verwerken van hun verlies.

MarcoPoloBot

Online dienst die cryptocurrencies uitleent en daarmee rente helpt te genereren op cryptocurrencies. Via bitcoin handelsplatformen worden gelden automatisch uitgeleend aan marge beleggers die hierover een rente betalen.

Founders: Kai Bakker en Guus Baggen

Goings-On

Monitor-app voor kankerpatiënten en hun naasten. In één minuut per dag bijhouden hoe het gaat, op basis van wat zowel de patiënt als de arts belangrijk vindt. Met als doel meer relevantie voor de begeleiding en de behandeling van de patiënt.

Founders: Petra Hoogendoorn en Peter Boonstra

Campfire

Social app voor spontane meetups. Om naast alle social media via onze telefoon, ook echt contact tussen mensen aan te moedigen. Campfire laat zien wat zich in jouw omgeving afspeelt. Je kunt deze zogeheten campfires zowel bijwonen als organiseren en zo vrienden of nieuwe mensen ontmoeten.

Perfect Place

Brengt op basis van big data-analyses voor elke willekeurige locatie in Nederland de kwaliteit van de woonomgeving in beeld. De webservice zorgt voor snelle beslissingen tegen lagere kosten en reduceert risico’s in besluitvormingstrajecten met betrekking tot ruimtelijke ordening en investeringen in vastgoed.

PostMe

App waar momenten, persoonlijke berichten en cadeaus in een digitale herinneringendoos worden bewaard. Om deze later, op een zorgvuldig gekozen moment, te versturen aan dierbaren. Tijdens het leven, maar ook na de dood.

Fotografie door: Marli Klok

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten