ANWB, Schiphol en NS stellen data beschikbaar voor hackers

Nederlandse partners in mobiliteit organiseren Dutch Mobility Hackathon (English version)

Met de auto, trein of het vliegtuig. Via de ANWB, NS en Schiphol bereiken dagelijks miljoenen reizigers hun bestemming. Met de Dutch Mobility Hackathon stellen deze drie grote Nederlandse partners in mobiliteit op 17 en 18 november actuele data beschikbaar. Developers en andere (data)specialisten worden uitgedaagd om deze informatie te analyseren, combineren en visualiseren tot nieuwe innovaties. De hackathon wordt georganiseerd in samenwerking met startup incubator UtrechtInc.

Het is voor het eerst dat de aanvoerders in mobiliteit op deze manier samenwerken. De partijen zetten zich gezamenlijk in voor slimme en duurzame mobiliteit, cruciaal voor de Nederlandse samenleving en een pijler onder de internationale klimaatdoelstellingen. De inzet van technologie en data is daarbij onmisbaar.

Van data naar innovatie

De ANWB, Schiphol en NS verzamelen dagelijks steeds meer informatie. Deze data stellen zij tijdens de Dutch Mobility Hackathon beschikbaar. Ondermeer hackers worden hier uitgenodigd om de 20 datasets te vertalen en kansen te signaleren voor vernieuwing en verbetering van de dienstverlening van de drie organiserende partijen.

Dutch Mobility Hackathon

De hackathon wordt georganiseerd met startup incubator UtrechtInc. Met ondersteuning van experts werken teams van developers, marketeers, designers, data scientists en mobility-experts in 24 uur aan innovaties voor smart mobility in Nederland. Denk aan oplossingen voor files, vliegvertragingen, locatiebepaling van auto’s, pech onderweg, verkeersveiligheid, treinstoringen en routebepaling. Tijdens de finale op zaterdag beslist een jury welke teams de prijzen verdienen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site of direct via Eventbrite.

Event informatie

Start: vrijdag 17 november 14.00 uur

Einde: zaterdag 18 november 17.00 uur

Data: dumps en API’s over: filehistorie, pech-incidenten, route-informatie, braking events, actuele vlucht- trein- en verkeersinformatie, reisadviezen, storingen, locaties van stations en tankstations, en nog veel meer!

Locatie: Wassenaarseweg 220 Den Haag, ANWB-hoofdkantoor

Deelname: via aanmeldformulier (gratis)

Prijzen: Gadgets, reischeques en VIP-pakketten met een totale waarde van € 12.000

-----

Oproep

ANWB, NS en Schiphol stellen meer dan 20 datasets open voor de Dutch Mobility Hackathon op 17 en 18 november. Wil jij met andere developers en innovators oplossingen ontwikkelen voor smart mobility? Meld je dan gratis aan. De hackathon wordt georganiseerd i.s.m. startup incubator UtrechtInc.

Je krijgt toegang tot meer dan 20 datasets. Kun jij die data vertalen naar kansen voor slimme en duurzame mobiliteit? Denk aan oplossingen voor files, vliegvertragingen, locatiebepaling van auto's, pech onderweg, verkeersveiligheid, treinstoringen en routebepaling. Beleef dit weekend mee en win prijzen (totaal € 12.000).

Meer informatie: http://www.dutchmobilityhackathon.nl

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten