DiManEx ontvangt $2.7 Miljoen aan funding voor opschalen platform

DiManEx meldt met trots een nieuwe financieringsronde te hebben gesloten van in totaal 2,7 miljoen dollar. Een belangrijke stap voorwaarts in de missie om productieketens te revolutioneren. Gehuisvest in de inspirerende co-werkruimte 'The Garage' van incubator UtrechtInc, heeft DiManEx een platform ontwikkeld dat de digitalisering van productieprocessen en de optimalisatie van supply chains ondersteunt. In tegenstelling tot een marktplaats bieden ze een dedicated cloud-based service die klanten koppelt aan een netwerk van producenten. Industriële onderdelen zijn leverbaar met één klik op de knop, waardoor een virtuele voorraad binnen het bereik is van Original Equipment Manufacturers (OEMs). De nieuwe investeringen stellen DiManEx in staat om hun product uit te breiden en zo hun groeiende klantenbestand te kunnen bedienen.

Waarom DiManEx?

Onze missie is om de supply chains te revolutioneren op dezelfde manier als e-commerce dat voor de retail heeft gedaan. Onze SaaS-service helpt u te identificeren welke onderdelen in uw supply chain in aanmerking komen voor 3D-printen, en past dan uw bestelling bij de juiste leverancier aan. Op deze manier wordt onnodige voorraad en de bijbehorende overheadkosten drastisch verminderd, de klantenservice verbeterd en uw organisatie duurzamer.

Funding partners

Financieringspartners Marisan & Partners BV en La Terza SARL delen de overtuiging dat additive manufacturing en andere geavanceerde productietechnieken een revolutionaire kracht zullen zijn. DiManEX wordt verder ondersteund door het ministerie van Economische Zaken via een innovatiekredietregeling.

"We zijn ervan overtuigd dat we het bevoorradings-universum kunnen veranderen door gebruik te maken van de impact van een platform-based manier van zaken doen," zei Tibor van Melsem Kocsis, oprichter en CEO. "We zien nu pas het begin van het effect wat additive manufacturing zal hebben op de industriële supply chains over de hele wereld. Deze financieringsronde helpt bij het uitbreiden van de mogelijkheid om klanten elk onderdeel te laten printen, waar dan ook ter wereld, met een simpele klik op de knop."

Meer informatie op:

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten