253465 senfal haalt 1.1 miljoen op voor uitbreiding flexibiliteitsdiensten europa 960x480 1b54b4 original 1499936681

Senfal haalt 1.1 miljoen op voor uitbreiding flexibiliteitsdiensten Europa

Afgelopen maand heeft UtrechtInc graduate Senfal 1.1 miljoen euro groeikapitaal opgehaald middels een strategische investering. Senfal gaat dit gebruiken om het aanbod in flexibiliteitsdiensten uit te breiden en op te schalen in Europa.

Lead investor van deze ronde is Nuhma. Nuhma, bekend als het Limburgse Klimaatbedrijf, is een Belgische investeerder en werkt namens de Limburgse gemeenten aan duurzaamheid, energie en innovatie. Toetreding van Nuhma is in lijn met de strategische visie van Senfal om haar diensten uit te breiden naar het buitenland.

Senfal is één van de grootste Nederlandse aggregators gespecialiseerd in intraday demand response en systeemdiensten. Door het energieverbruik te voorspellen en automatisch aan te passen aan actuele energieprijzen, besparen bedrijven op hun energierekening. Sinds dit jaar heeft Senfal haar activiteiten uitgebreid door het aanbieden van systeemdiensten, met een sterke focus op het leveren van primair reservevermogen. Senfal heeft als ambitie de verschillende complexe energiemarkten toegankelijker te maken voor energieverbruikers of -aanbieders met kleine vermogens. De vermogens van deze partijen worden in een pool geaggregeerd en van daaruit geleverd aan de landelijke netbeheerder (TSO). Momenteel gebeurt dit in Nederland al voor TenneT. Senfal wil deze en andere diensten ook leveren aan andere TSO’s in Europa en daar zal een deel van het verworven kapitaal dan ook voor worden aangewend.

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten