251790 photo 2017 06 23 16 53 26 bb26c9 large 1498229695

BOVAG & UtrechtInc matchen leden aan startups

UtrechtInc en BOVAG organiseerden woensdag 21 juni een bijeenkomst waar BOVAG-leden werden gekoppeld aan innovatieve startups. Het event was onderdeel van BOVAG Lanceert, een gloednieuw programma dat leden de kans geeft hun retailproces te verbeteren door de nieuwste technologieën toe passen.

Dertien BOVAG-leden en zes innovatieve, vooraf geselecteerde startups kwamen in Utrecht bij elkaar om te kijken of er een eventuele match zou zijn. Met BOVAG zelf in de rol van initiator leverde incubator UtrechtInc innovatieve startups en scale-ups aan die een rol zouden kunnen spelen in de wereld van de mobiliteit. UtrechtInc ondersteunt al jarenlang ondernemers en wetenschappers bij het succesvol opstarten van hun bedrijf.

Vergelijkingswebsites

En matches waren er, aldus manager Strategie & Innovatie Hans Bresser van BOVAG ”Veel meer dan ik van te voren had gedacht en gehoopt. Eerlijk gezegd ben ik een beetje overdonderd door het succes. Het was niet alleen leuk, maar vooral ook leerzaam en zinvol. Dit moet een vervolg krijgen.” De formule van de middag was eenvoudig: vertegenwoordigers van de zes jonge technologiebedrijven kregen ieder twee minuten de tijd om hun bedrijf te pitchen. Rob van Nuenen van Channable beet het spits af. Van Nuenen heeft een managementtool ontwikkeld waarmee je producten uit een webshop kunt doorsturen naar meer dan duizend vergelijkingswebsites en marktplaatsen wereldwijd. De BOVAG-leden – met name werkzaam in fiets- en autobranche – mochten vervolgens kiezen met wie ze verder wilden praten tijdens rondtafelsessies van twintig minuten. Zowel de startups als de BOVAG-leden konden uiteindelijk aangeven met wie er een serieuze klik was en met wie ze dus een vervolgafspraak willen maken. 

Match

Zo was er een ‘match’ tussen Arthur Wijtman en Vincent Natenstedt. Twee jonge ondernemers, maar werkzaam in twee totaal verschillende branches. Wijtman heeft verstand van de verkoop en reparatie van fietsen. Hij is, samen met zijn tweelingbroer, eigenaar van Bike Totaal Wijtman, met vestigingen in Delft en Wageningen. Daarnaast is hij onlangs gestart met ServiceBikes, een onderneming die fietsen voor een periode van minimaal drie jaar verhuurt aan bedrijven. ServiceBikes verzorgt eveneens het onderhoud. Natenstedt daarentegen heeft ‘totaal geen verstand van fietsen’, geeft hij volmondig toe. Hij is partner van Salestack, een jong technologiebedrijf dat – in opdracht – prospects en warme leads genereert. Dat doet Salestack op basis van verschillende databases en databronnen, waaronder publieke en commerciële. Het eindproduct is een lijst met ‘ideale prospects en juiste beslissingsbevoegde personen’ voor de opdrachtgever. Wijtman en Natenstedt hebben elkaar nog geen halfuur gesproken, maar gaan vrijwel zeker zakendoen. Wijtman: ,”Ik heb deze middag presentaties gezien van bedrijven waar ik totaal geen weet van heb, maar waarvan ik wel zeker weet dat ik er profijt van kan hebben. Zoals Salestack. Ik wil ServiceBikes graag onder de aandacht brengen van potentiële klanten, maar ik kan het me nog niet permitteren om te investeren in vaste salesmensen. Salestack is in staat om, aan de hand van mijn specifieke wensen en opgegeven profiel, warme leads te genereren. Salestack legt ook het eerste contact met een potentiële klant. Dat gebeurt geautomatiseerd én persoonlijk. Het levert veel meer op dan koude acquisitie, daar ben ik van overtuigd.’’

Geslaagd

Hans Bresser van BOVAG kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst, niet in de laatste plaats vanwege de talloze matches tussen de BOVAG-leden en jonge technologiebedrijven. Bresser: ”BOVAG innoveert zelf niet, maar wil wel graag een bemiddelende rol spelen. Dit experiment is succesvol gebleken: ieder BOVAG-lid had een of meerdere matches. We gaan al die matches de komende maanden nauwgezet volgen, zodat uiteindelijk de hele branche kan meeprofiteren.’’

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten