247715 facebook 839f9b large 1495116132

Startup pitches op hoofdpodium Fujitsu World Tour

 

Maar liefst 10 startups uit het netwerk van UtrechtInc krijgen op maandag 12 juni de kans om hun innovaties te presenteren aan ruim 300 van Fujitsu’s belangrijkste partners. De Fujitsu World Tour 2017, gehouden bij ‘Ínn Style’ in Maarssen, staat dit jaar in het teken van ‘Human Centric Innovation en Digital Co-Creation’. Een gezamenlijke ambitie is dan ook om Fujitsu klanten (A-merken binnen onder andere de ICT-, energie, en gezondheidssector) te laten co-creëren met startups.

Startup markt en pitchwedstrijd

UtrechtInc en Fujitsu produceren tijdens de World Tour samen twee programmaonderdelen. Op een informele startup markt zullen 10 geselecteerde ondernemersteams bezoekers enthousiasmeren met hun vernieuwende ideeën. Ze presenteren niet alleen hun bedrijfsconcepten binnen e-Health, e-Climate, Retail en Fintech maar verkennen ook direct samenwerkingen met matchende bedrijven. Aan het einde van de middag wordt de druk flink opgevoerd op het hoofdpodium. In een pitchwedstrijd ‘The Labs Battle’ krijgen de startups elk 2 minuten de tijd om het publiek en een jury te overtuigen van de potentie van hun innovatie. Na een live stemproces zal vervolgens blijken welke winnende startup wordt uitgenodigd voor een bezoek aan de Fujitsu Labs in Londen!

 

Deelnemende Startups

De volgende startups zullen hun innovaties showcasen tijdens de world tour:

Senfal, Sustanalyze, Trunkrs (Climate)

24sessions (FinTech)

 

Demo ground en sprekers

Naast de kennismaking met IT startups biedt de Fujitsu World Tour een inspirerende demo ground, diverse break out sessions, en vooral een indrukwekkende line-up van gastsprekers. Joseph Reger, CTO van Fujitsu, presenteert een toekomstvisie op IT met onderwerpen als ‘Internet of Things’ en ‘Machine Learning’. Vervolgens, na afronding van de startup markt en pitchwedstrijd, is het tijd voor de grand finale. Laat je op het hoofdpodium verrassen door satiricus en producer Arjen Lubach!

 

 

Exclusieve uitnodiging

Geheel in het thema van ço-creatie stelt Fujitsu een aantal exclusieve uitnodigingen voor de World Tour beschikbaar aan geïnteresseerde professionals, startups en mogelijk nieuwe partners. Stuur een e-mail en maak kans op een uitnodiging.

 

Voorwaarde voor innovatie“Co-creatie” is altijd al belangrijk geweest in Fujitsu’s werkwijze. In een digitale wereld wordt het een voorwaarde: het brengt voorheen niet verbonden expertisegebieden samen waardoor innovatie ontstaat en schaalbare waarde wordt gecreëerd. UtrechtInc deelt deze visie op co-creatie. Jorg Kop, directeur van UtrechtInc, spreekt uit ervaring: ‘’Wij treden als startup incubator steeds meer in de rol van matchmaker met als doel het realiseren van co-creatie; tussen startups onderling, startups en corporates en startups en talent. Met deze complementaire koppelingen kunnen conceptuele innovaties sneller en effectiever geconverteerd worden naar marktklare producten.’’

 

De Fujitsu World Tour maakt het mogelijk om uit eerste hand te zien hoe Fujitsu organisaties helpt de ‘digital dots’ met elkaar te verbinden, onder andere door digitale transformatieprojecten op het gebied van kunstmatige intelligentie, IoT, Cloud en Security. Voor UtrechtInc, Fujitsu en startups is 12 juni een mooie kickstart voor mogelijke corporate samenwerkingen.

 

Wilt u meer informatie over deze samenwerking tussen Fujitsu en UtrechtInc? Neem dan contact op met Mare Derks, mare.derks@utrechtinc.nl, 030 253 2856.

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten