241498 4%20nieuwe%20startups%20bij%20inc w d4bbd8 original 1490783593

4 nieuwe startups bij UtrechtInc

Deze maand selecteerde UtrechtInc 4 nieuwe startups voor deelname aan het groeiprogramma van 4 maanden. Hierin werken de ondernemers versneld aan hun product, team en marktverovering. Ze gaan in gesprek met 100 potentiële klanten en krijgen toegang tot financiering, mentors, kantoorfaciliteiten en masterclasses. Morgen is de laatste dag van hun Kick Off bij UtrechtInc. Startup Wheelsbnb: “Afgelopen 2 weken voelden als een enorme speelgoedwinkel. Met in de sessies allerlei dozen LEGO om te openen. Die bouwstenen gaan we nu zo efficiënt mogelijk inzetten voor ons meesterwerk.”

4 Nieuwe startups

Benieuwd wie de nieuwe startups en hun founders zijn?

Hieronder stellen we ze aan je voor:

240374 confy ff5799 large 1490194949

Confy: Smartphone app die buurtbewoners onderling en met bezorgers verbindt. Om samen gemakkelijk, snel en goedkoop online bestellingen te kunnen ontvangen. Vriendelijk voor het milieu en kostenefficiënt voor alle bezorgers en webshops.

Founder: Hans Willemse heeft een achtergrond in retail, logistiek en IT. Zo was hij jarenlang CIO van Ahold Europe en werkte hij bij Capgemini als Vice President Transformation Consulting. Nu verbindt hij met zijn eigen Confy mensen met mobiele technologie slim aan elkaar om dagelijkse ‘problemen’ op te lossen.

240375 sleepcare 34e050 large 1490194951

SleepCare: Geautomatiseerde slaapcoach gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Met oefeningen uit gedragstherapie in een programma van 6 weken. De app leert gebruikers om beter te slapen, evalueert de voortgang en past zich aan op de situatie.

Founders: Robbert Jan Beun is universitair docent bij het departement Informatica aan de Universiteit Utrecht en initieerde het SleepCare-project. Hij is van huis uit elektrotechnisch ingenieur, gepromoveerd in de linguïstiek en gespecialiseerd in mens-computer communicatie. Fiemke Griffioen is onderzoeker en ondernemer met een PhD in kunstmatige intelligentie en werkt sinds 2013 aan SleepCare.

240373 agensus 82c21a large 1490194949

Agenses: Biedt callcenters inzicht voor prestatieverbetering op zowel organisatieniveau als dat van medewerkers individueel. Met forecasting, scheduling en online training.

Founder: Paul Prijs heeft een zakelijke en technische achtergrond. Naast zijn bachelor in Marketing en Informatietechnologie studeerde hij een jaar in de Verenigde Staten. Hier ontdekte hij zijn interesse voor startups. Voordat Paul Agenses oprichtte, werkte hij als freelancer bij InShared, Spil Games en FashionChick.

240368 wheels 58c519 large 1490194168

Wheelsbnb: het Platform voor de (ver)huur en ruil van rolstoeltoegankelijke (privé)accommodaties. Het is een platform voor en door rolstoelgebruikers en daardoor biedt wheelsbnb op transparante wijze alleen relevante en betrouwbare accommodaties aan.

Founder: Willianne Bovens studeerde Bedrijfskunde en werkte via Sogeti als web-consultant bij o.a. Leaseplan en ING. Bij Staatsloterij was ze als Innovatie Manager verantwoordelijk voor productinnovaties. Nu prikkelt Williane met haar brainstormbureau bedrijven als Omniversum bij het vinden van innovatieve oplossingen en richt ze zich vol energie op Wheelsbnb.

Startkapitaal

De 4 startups hebben hun kantoor en werkplekken bij UtrechtInc en volgen een intensief programma. Hun voortgang en toekomstplannen presenteren zij begin juli 2017. Een onafhankelijk jury bepaalt dan of zij toegang krijgen tot het vervolgprogramma en financiering uit het Rabo Pre-seed Fund. Startups blijven dan gemiddeld nog 1,5 jaar bij UtrechtInc in huis.

UtrechtInc

UtrechtInc is de startup incubator van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht. Ondernemers en onderzoekers vinden hier ondersteuning bij het succesvol opzetten van hun (IT) bedrijf. Zo krijgen zij toegang tot startkapitaal, kantoorfaciliteiten en een netwerk aan mentoren, experts en investeerders. In het startup programma van 4 maanden werken zij versneld naar een schaalbaar business model, betalende klanten en werkend product. De focus ligt op E-Health, E-Climate en E-Learning.

Ook support?

Voor startups in verschillende fasen hebben wij support. Wil je meer weten? Bel via 030 253 6169 of mail ons via info@utrechtinc.nl.

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten