240037 myc team%20up%20for%20impact 6512af large 1490101651

Onderzoekers en startups speeddaten met ondernemers

Op 11 april organiseren UtrechtInc en Climate-KIC het MYC-event om innovaties met marktpotentie een stap verder te brengen. (Toekomstige) startups en onderzoeks- en onderwijsinstituten willen hun innovatieve oplossing ontwikkelen tot echte business. Vaak missen zij hierbij (mede)ondernemers. Tijdens het matchmaking event komen beide partijen bijeen. Zij krijgen uitgebreid de kans om kennis te maken en eventueel een team te vormen. Met als uiteindelijk doel vanuit een prototype, publicatie of wetenschappelijk onderzoek een bedrijf op te zetten dat bijdraagt aan een gezond klimaat of onze samenleving.

Complementair team

UtrechtInc en Climate-KIC Benelux hebben inmiddels bijna 300 startups begeleid. In de praktijk blijkt dat het voor startups vaak lastig is om een complementair team samen te stellen. Marcellien Breedveld van UtrechtInc: “Zo is een wetenschapper niet per definitie een ondernemer. En bedenkt een commercieel talent niet altijd zelf de innovatie. Samen heb je meer expertise en daadkracht in huis. Alleen, hoe vind je elkaar?” Ook binnen de innovatieprojecten die Climate-KIC ondersteunt, ligt vaak de nadruk op alleen de technische innovatie. Een ondernemersgeest mist om deze innovatie daadwerkelijk te vermarkten.

Speeddaten

Om in die behoefte te voorzien, organiseren UtrechtInc en Climate-KIC op 11 april een matchmaking event. Startups, onderzoekers en vertegenwoordigers vanuit projecten laten zien aan welke innovaties zij werken en welke mogelijkheden er zijn om deze op de markt te brengen. (Toekomstige) ondernemers kunnen zich voor dit event aanmelden om zich te oriënteren op de oplossing die hen aanspreekt. Dit zijn professionals in bijvoorbeeld Business Development, Finance, Sales, Operations en IT die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Via speeddaten en pitches maken zij kennis met elkaar om vervolgens een team te vormen. Het MYC-event koppelt zo innovators aan ondernemende co-founders.

Succesverhalen

Beide partners hebben een dergelijk event eerder georganiseerd. Zo is naar aanleiding van het event van vorig jaar het bedrijf Office Vitae opgericht; een bedrijf dat zorgt voor een gezonde werkomgeving en voor een verbetering van de vitaliteit van medewerkers. Op dit moment is zij bezig met de herinrichting van een aantal kantoorruimten bij TU Delft.

Over MYC-team up for impact

11 april | 17:30 - 20 uur | Locatie: Padualaan 8, 3584 CH Utrecht | H.R. Kruytgebouw 1e etage

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich via deze link aanmelden.

Meer informatie

UtrechtInc: Elina Schäfer | Communicatie | elina@utrechtinc.nl | +31 (0) 61 62 90 321

Climate-KIC: Marjon Eijpe | Communicatie | marjon.eijpe@climate-kic.org | +31 (0) 64 16 68 935

237461 myc%20 %20binnenkant%20 %20lr 4d5eec large 1487858435
240040 myc%20 %20binnenkant%206%20 lr 9feb0d original 1490102236

UtrechtInc

UtrechtInc is de startup incubator van Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht. Ondernemers en onderzoekers vinden hier ondersteuning bij het succesvol opzetten van hun (IT) bedrijf. Zo krijgen zij toegang tot startkapitaal, kantoorfaciliteiten (max. 2 jaar) en een netwerk aan mentoren. In het startup programma van 4 maanden werken zij versneld naar een schaalbaar business model, betalende klanten en werkend product. De focus ligt op E-Health, E-Climate en E-Learning. www.utrechtinc.nl

Over Climate-KIC

Climate-KIC is de grootste Europese community die bijdraagt aan het realiseren van zowel klimaatimpact als economische groei. Wij geven subsidies aan Europese innovatieprojecten waarbinnen wetenschap, bedrijfsleven en overheid gezamenlijk de klimaatuitdagingen van onze tijd aanpakken. Hierbij richten wij ons op de thema’s Duurzame Steden, Duurzame Landbouw, Duurzame Industriële Productie en Nieuwe Businessmodellen.

Via onze Climate-KIC Accelerator begeleiden wij cleantech startups in het versneld naar de markt brengen van hun business binnen en buiten Europa. Een andere belangrijke activiteit is ons Educatie Programma. Wij dagen onze partners, startups, studenten en executives uit om op een vernieuwende manier naar de huidige klimaatproblematiek te kijken. Dit is een onmisbaar schakel in de ontwikkeling van daadwerkelijke innovatieve ideeën die bijdragen aan het realiseren van klimaat- en economische impact. www.climate-kic.org

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten