236917 utrechtinc vivat  70e585 large 1487254511

UtrechtInc ondersteunt VIVAT met innovatie

Sinds november 2016 werkt een innovatieteam van VIVAT Verzekeringen bij UtrechtInc in huis. Met hulp van de startup incubator wil het bedrijf innoveren op basis van klantbehoefte. Dit betekent de klant als uitgangspunt nemen voor het signaleren en beantwoorden van kansen in de markt. Op 16 februari presenteerde het team de resultaten van hun onderzoek en experimenten aan de VIVAT's Innovation Board. Met groen licht gaat het innovatieteam nu bij UtrechtInc over tot implementatie van een nieuwe propositie voor zelfstandig professionals.

VIVAT CEO Ron van Oijen vertelt eind januari 2017 in een interview met Startup Juncture dat de verzekeraar wil groeien door in te zetten op innovatie. Hij beaamt dat startups uitgaan van de behoefte van klanten. “Wij werken graag meer met deze pioniers om de innovatie in onze cultuur te bevorderen.”

Aansluiting vinden bij klanten

Innovatie vraagt om een nieuwe manier van denken. Door teams uit de organisatie te plaatsen tussen startups wil VIVAT zichzelf uitdagen de mentaliteit van innovatieve ondernemers over te nemen. Zo heeft een team van drie collega’s bij UtrechtInc zich de startup methode eigen gemaakt en een nieuwe propositie ontwikkeld. Het innovatieteam geeft aan: “We hebben ons drie dagen per week, geheel buiten de gebaande paden, gericht op onderzoek, experimenten en klantgesprekken. We ontdekten een klantsegment met potentie en leerden wat hen drijft, waar zij tegenaan lopen en hoe wij daarin een antwoord kunnen bieden. Met als resultaat een passend product voor zelfstandig professionals.”

Voortzetting van samenwerking

Met een positief oordeel van VIVAT's Innovation Board op 16 februari is akkoord gegeven op de volgende fase: implementatie. Bij UtrechtInc krijgt het VIVAT innovatieteam coaching om het startup traject verder uit te rollen. “Hier vinden we de ideale werkomgeving om in korte tijd grote stappen te maken. Met toegang tot goede faciliteiten, workshops en ondernemers om mee te sparren.” Ondertussen gaat het team verder met experimenteren. “We zetten ons met volle energie in om klanten nog beter van dienst te zijn.”

Ook innoveren met UtrechtInc?

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden van innovatie met UtrechtInc te bespreken. jorg@utrechtinc.nl | 030 253 6169

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten