236576 schaal x 2017 0505 5f7a7b original 1487076998

SCHAAL+ zet digital marketing talent in bij UtrechtInc startups

Vanaf begin 2017 zijn UtrechtInc en SCHAAL+ samenwerkingspartners. Door digital marketing talenten te koppelen aan startups, vindt wederzijdse belangenbehartiging plaats. De digital marketing talenten van SCHAAL+ werken voor verschillende startups van UtrechtInc die behoefte hebben aan strategisch online marketing advies. Met deze samenwerking halen startende ondernemers digitaal talent binnen en kunnen net afgestudeerden werkervaring opdoen. 

De talenten van SCHAAL+ werken op meerdere vrijdagen bij UtrechtInc aan strategisch online marketing advies voor diverse startups. Tijdens deze bootcampdagen komen uiteenlopende vraagstukken aan bod, zoals webanalyse, SEO, SEA, contentmarketing, online positionering en social media strategieën. Door de talenten in verbinding te brengen met de startups, wordt kennis wederzijds vergroot en krijgen talenten de kans om hun competenties en vaardigheden verder te laten ontplooien en tegelijkertijd relevante werkervaring op te doen. 

Klimaat, gezondheid & educatie 

UtrechtInc ondersteunt op dit moment meer dan 30 schaalbare en innovatieve (IT) startups. De incubator biedt de ondernemers kantoorruimte, financiering en een netwerk van mentors en investeerders. De activiteiten kennen drie aandachtsgebieden, namelijk innovaties in klimaat, gezondheid en onderwijs. Startups die op dit moment gebruik maken van de SCHAAL+ digital talenten zijn Twende en Energiebespaarders.nl. Jeffry Broek, oprichter van Energiebespaarders.nl: "Startups hebben de luxe niet om voor alle disciplines een teamlid aan boord te hebben. Met deze professionals kunnen we onze marketing tijdelijk versterken op basis van extra kennis, onderzoek en competenties. Ideaal!"

Nieuw traject vanaf februari belicht succes 

Na een succesvolle start in januari is het wederzijdse belang van dit samenwerkingsverband zichtbaar geworden. Nieuwe startups, waaronder Novioscan, hebben zich daarom aangesloten en maken het mogelijk om vanaf 24 februari een nieuw traject te starten met SCHAAL+ talenten. 

Vincent Roders, partner SCHAAL+: "Wij zijn trots op de samenwerking met UtrechtInc. Onze talenten werken vooral bij multinationals. Het is nuttig dat ze op deze manier ook voor kleinere innovatieve startups aan de slag gaan, het brengt een andere dynamiek en werkwijze met zich mee. Dit is goed voor hun professionele ontwikkeling. Daarnaast is het natuurlijk mooi om Utrechtse startups te helpen met hun online marketingvraagstukken."

Over UtrechtInc 

Bedrijfsincubator UtrechtInc ondersteunt – op het Utrecht Science Park – ondernemers en onderzoekers bij het succesvol opzetten van hun (IT) bedrijf. In het startup programma werken zij versneld naar een schaalbaar business model, betalende klanten en werkend product. UtrechtInc heeft inmiddels 150 startups ondersteund. 

Over SCHAAL+ 

SCHAAL+ is een initiatief van werving- en selectiebureau SchaalX. Het Digital Talent Development programma biedt recent afgestudeerde hbo’ers en wo’ers een combinatie van werken en masterclasses in digital marketing. In een periode van 1,5 jaar werken de talenten voor verschillende opdrachtgevers gedurende vier dagen per week aan digital marketing vraagstukken. Een dag per week krijgen zij masterclasses van gerenommeerde bureaus over relevante online marketing onderwerpen en wordt aandacht besteed aan de juiste vaardigheden en competenties om de digitalisering te begeleiden en om te gaan met de snelheid en toenemende complexiteit. 

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten