231930 startupmarkt038kl e8e7c9 large 1481231128

Ruim 60 studenten speeddaten bij UtrechtInc met startups voor stages en banen

Op donderdag 8 december ontving incubator UtrechtInc ruim 60 studenten die op zoek zijn naar een stage of bijbaan. Op het progamma stond eerst ‘Entrepreneurial skills for generation Z’. Een workshop door Marcellien Breedveld van UtrechtInc voor studenten van onder andere Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Hierin werden studenten klaargestoomd om de juiste match te scoren op de stage & banenmarkt die die middag volgde. Twintig startups stonden klaar om kennis te maken met de ondernemende talenten.

Workshop 'Entrepreneurial skills for generation Z'

De workshop stond vooral in het teken van het ontdekken en versterken van ondernemende skills. Deze competenties zijn het geheime wapen op de arbeidsmarkt van de toekomst. Ingegaan werd op business modellen, effectieve besluitvorming, slim netwerken en een pro-actieve houding. Een basis voor veel functies en projecten en zeker handig als je zelf een bedrijf wilt starten. "Ik ben net 2 maanden geleden afgestudeerd voor mijn bachelor Rechten. De ondernemende denkwijze en nieuwe contacten uit deze workshop helpen mij verder verder in de oriëntatie voor mijn volgende stap", aldus een van de deelnemende studenten.

Na de workshop brachten de studenten hun leerervaringen direct in de praktijk. De jonge talenten konden zich oriënteren op stages en (bij)banen bij startups en met hen sparren als zij zelf de ambitie hebben om te ondernemen.

Werken bij een startup

Voordat het speeddaten losbarstte, deelden UtrechtInc, startup Bitler en stagiair Ignaz Kevenaar van Dialogue Trainer waarom het juist zo interessant is om bij een startup aan de slag te gaan. Marcellien: "Bij UtrechtInc zitten 30 innovatieve startup teams in huis, allemaal pioniers met veel kennis en ervaring. Een omgeving waar studenten veel kunnen leren." Student Ignaz vulde aan: "Je ziet zowel de strategie als het operationele proces van dichtbij en kan daarin echt een verschil maken.”

Aanmelden

Tot 27 februari 2017 kunnen startups zich aanmelden bij UtrechtInc. Dan starten de volgende programma’s weer.

Ben je student en wil je op de hoogte blijven van stages en (bij)banen bij startups? Meld je dan via Mare aan voor de UtrechtInc Talent Pool of stuur ons je CV.

Vragen

Voor vragen staan we je met plezier te woord via 030 253 6169 / info@utrechinc.nl

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten