227033 getmoving19kl ecf33d large 1476272259

8 oplossingen in de finale voor ANWB en Menzis

De ANWB en Menzis helpen miljoenen Nederlanders om optimaal te bewegen of onderweg te zijn. Zo gezond, veilig, praktisch en plezierig mogelijk. Op 11 oktober was de finale van Get Moving met als dagvoorzitter Maarten den Braber. Via incubator UtrechtInc maakten beide partijen kennis met nieuwe oplossingen van startups. Uit 83 aanmeldingen werd een selectie uitgenodigd om te pitchen en een mogelijke samenwerking te verkennen. Zintouch sprong eruit en wint een lunch met Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, en Menzis CEO Ruben Wenselaar.

Kennismaken

De ochtend stond in het teken van kennismaken en vervolg selectie. Na een ronde van korte pitches gingen dertien startups in gesprek met experts om dieper in te gaan op hun team, innovatie, technologie en markt. Met experts afkomstig van de ANWB, Menzis en UtrechtInc was dit voor de ondernemers ook het moment om advies in te winnen.

Finale

In de middag presenteerden acht finalisten voor een publiek van onder andere ondernemers, business developers, leden en investeerders. Doel van dit event is het verbinden van partijen, zodat technologie toegankelijk wordt voor mensen. Overkoepelend is de missie van zowel de ANWB als Menzis om mensen te helpen. Ruben Wenselaar, CEO van Menzis, vult daarbij aan: “Met Get Moving zoeken wij naar vernieuwing in de organisatie van zorg, zodat mensen meer de eigen regie houden en er beter op zorgbehoeften ingespeeld kan worden.”

De jury van Get Moving verkoos ZinTouch als winnaar. “We zijn blij met deze erkenning. Dit geeft een duidelijk signaal dat ook deze twee gerenommeerde bedrijven Zintouch mobiele personenalarmering omarmen en zich daarmee inzetten voor meer mobiliteit en zelfredzaamheid.''

Acht finalisten

De ANWB en Menzis hebben nu ook finalisten als Vlinder en Fietsnetwerk.nl goed in het vizier. René Herrewijnen van de ANWB: “We zullen zeker met deze ondernemers verder in gesprek gaan.” Benieuwd naar de acht finalisten van Get Moving? Maak hieronder kennis:

Mobiele alarmering

Zintouch is een totaaldienst voor mobiele personenalarmering, speciaal ontwikkeld voor mensen die zowel binnenshuis als buitenshuis behoefte hebben aan veiligheid en zelfredzaamheid. Met een druk op de knop wordt alarm geslagen. De gebruiker bepaalt zelf wie gebeld wordt: familie, mantelzorgers of professionele hulpverleners.

Nooit meer een jetlag na een nachtdienst of reis

Het werken in de nacht heeft gevolgen voor de gezondheid en zorgkosten. Chrono Eyewear biedt een unieke oplossing met lichttherapie ondergebracht in een bril. Deze werkt met een app en blauwachtig licht. Voor meer energie, om je ritme te verschuiven en een jetlag voor te zijn.

Van voornemen naar actief blijven

Hoe zet je een voornemen om te bewegen om tot actie en hoe blijf je vervolgens actief? Met YourHealth kunnen bedrijven de gezondheid van hun medewerkers of leden stimuleren en monitoren. Met slimme algoritmes, motiverende berichten, inzichten, adviezen en een competitie-element voor de fun.

Veiligheid voor ouderen

Watcher Enterprises biedt met Vlinder een klein mobiel gps alarm. Voor zelfstandige en actieve ouderen om hun onafhankelijkheid te waarborgen en veilig te wonen. Naast de persoonsalarmering biedt het ook medicijn memo en dwaaldetectie.

Fietsroutes met tussenlocaties

Fietsnetwerk.nl legt voor fietsers de digitale verbinding tussen routes en leuke tussenlocaties. Door gebruik te maken van onder andere Beacons vinden ondernemers en bezienswaardigheden aansluiting op knooppunten. Anderzijds biedt de routebegeleiding voor fietsers extra beleving.

Tinder voor 55-plus kameraadschap

Klup verbindt 55-plussers op basis van gemeenschappelijke interesses en locatie om samen uitjes en activiteiten te ondernemen. Een positieve en eigentijdse manier om eenzaamheid op te lossen en ouderen meer actief te krijgen.

Vallen voorkomen, is beter dan genezen

De (financiële) impact van een val is groot. Zo kunnen senioren na een heupbreuk ineens volledig afhankelijk worden. Gociety biedt een wetenschappelijk gevalideerde oplossing voor valdetectie en nog belangrijker valpreventie, door middel van de GoLivePhone App op een standaard smartphone. Slimme algoritmes kijken naar het beweeggedrag. Bij een verhoogd risico ontvangen ouderen en de betrokken zorgverleners een melding. Zo wordt de smartphone naast vereenvoudigd bellen, internetten en spelletjes ook gebruikt voor persoonlijke gezondheid, welzijn en veiligheid.

Gelukkig wandelen

Een significant deel van onze 55-plussers is eenzaam en inactief. Springlab wil met Happy Walking bewegen leuker maken. Samen met familie en vrienden. Via de app ontvangt de senior ‘beloningen’ na lichamelijke inspanningen. Geen standaardmeldingen, maar persoonlijke berichtjes en foto’s uit de eigen sociale kring.

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten