225799 foto b2cd31 large 1474976863

Vilans en UtrechtInc matchen zorgorganisaties aan startups

Vilans en incubator UtrechtInc organiseerden op 26 september een matchmaking voor zorgorganisaties en startups om zorg en technologie aan elkaar te koppelen. Tijdens dit event pitchten 7 startups hun product/prototype en 5 zorgorganisaties hun probleem/behoefte aan elkaar. Bij een match volgt een kort traject waarin de oplossing van de startup bij de zorgorganisatie getest wordt. Het event leidde tot meerdere matches en vrijwel alle zorgorganisaties en startups gaven na afloop aan samen een experiment uit te gaan voeren.

Zorgorganisaties vinden startups tot nu toe maar zelden

Vilans is het kenniscentrum voor langdurende zorg en helpt zorgaanbieders, gemeenten en verzekeraars om langdurende zorg goed en betaalbaar te houden. Steeds vaker ontwikkelen startups hier technologische oplossingen voor. Toch weten zorgorganisaties maar zelden deze startups te vinden. Met het matchmaking event willen Vilans en UtrechtInc beide partijen aan elkaar verbinden voor samenwerking.

Zorg en technologie koppelen middels speeddaten

Zorgorganisaties kregen tijdens het event de gelegenheid om te speeddaten met startups en zo kennis te maken met vernieuwende technologie. De matchmakers die rondliepen zorgden dat de juiste partijen met elkaar in gesprek gingen. ‘Dit is een leuke manier om creatieve mensen te ontmoeten. Er waren zoveel interessante ideeën’, aldus Abrona Zorggroep. Tegelijkertijd gaf het de startups kans om inzicht te krijgen in concrete behoeften van zorgorganisaties. Startup Dialogue Trainer: ‘Interessant om in korte tijd veel zorginstellingen te spreken en daar gedeelde behoeften te ontdekken. Volgens mij gaan we ontzettend leuke pilots voeren!’

Vilans en UtrechtInc

Het matchmaking event is onderdeel van het Vilans project ‘De technologische toekomst van de zorg’. Vilans ziet dat zorgorganisaties worstelen met technologische ontwikkelingen en begeleidt hen naar een optimale keuze en implementatie. Via UtrechtInc brengt Vilans de zorgorganisaties in direct contact met innovaties van startups. De incubator telt 30 startups in huis (E-Health, E-Climate en Ed-Tech) en biedt ondernemers toegang tot workshops, kantoorfaciliteiten, financiering en een netwerk aan experts, investeerders en corporates.

Deelnemende startups:

Redgrasp

Areyouokaytoday

Tinybots

HalloZorg

CRDLQ-Fog

GoOv

DialogueTrainer

The Surface Network

Deelnemende zorgorganisaties:

Viva Zorggroep

AbronaTangenborgh

Magenta Zorg

De Posten

Bartimeus

Op 8 december 2016 organiseert Vilans een soortgelijk event. Bij vragen en interesse kun je contact opnemen met Lotte Cornelisse via l.cornelisse@vilans.nl.

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten