225652 utrechtincgrouppix ee2275 large 1474883485

Dit zijn de zes nieuwe startups bij UtrechtInc

UtrechtInc telt 6 nieuwkomers. Happi, uCrowds en LeanLibrary zijn - als startups met een link tot de wetenschap - geselecteerd voor de vierde lichting van Science Venture. SensorFact, BOLAS en eCase Studies stromen de tiende editie van de Pressure Cooker in. Nieuw deze ronde is de sturing op inhoud van beide startup programma's door Ruben Brands en de betrokkenheid van Firmhouse.

Intensieve Kick Off

Met masterclasses als Team Analysis, Business Model Canvas van BusinessModels.inc, Finance, Accounting en Experiment Design werden de nieuwe startups tijdens de Kick Off bij UtrechtInc met een stevige basis klaargestoomd om een succesvolle bedrijfsgroei te realiseren. “Twee intensieve weken waarin de verschillende facetten van een startup op een levendige en interessante manier aan bod kwamen”, vertelt Joop Arends van Happi enthousiast.

Progress sessions met Firmhouse

Ook de komende maanden krijgen de ondernemers toegang tot kennis, workshops en experts. Ruben Brands - sinds maart 2016 Acceleration Manager bij UtrechInc - gaat met Firmhouse daar een stap verder in door op tweewekelijkse basis experimenten met startups te draaien. Startups houden elkaar vervolgens in korte sessies op de hoogte van hun voortgang en delen feedback voor eventuele bijsturing. Firmhouse: "We verheugen ons op de nieuwe en intensieve samenwerking met UtrechtInc." Via deze experimenten laten zij de omzet van startups groeien. "Daarnaast stimuleren wij meer interactie door mentors via een online tool slim op de hoogte te brengen van de voortgang van ‘hun’ startups. Hierdoor kunnen zij met hun advies beter en direct inspelen op ondernemersvragen."

Even voorstellen

Benieuwd wie de zes nieuwe startups bij UtrechtInc zijn? Hieronder stellen we ze aan je voor.

225653 happi 7ad565 original 1474883486

Happi | Geeft patiënten continu volledig inzicht in hun eigen ziektedata, om zo de autonomie te bevorderen. De app is nu speciaal ontwikkeld voor patiënten met HIV.

Founders: Joop Arends en Daan Jansen

UtrechtInc programma: Science Venture

Link: UMC Utrecht

225649 ucrowds 08f1cc large 1474883484

uCrowds | Software dat mensenmassa’s simuleert. Geïntegreerd in softwareproducten van klanten (voor veiligheid tijdens events als Love Parade of de pelgrimstochten naar Mekka). En aangeboden als plug-in voor game-engine(s).

UtrechtInc programma: Science Venture

Link: Universiteit Utrecht

225650 lovelibrary 62ad68 large 1474883484

LeanLibrary | Digitale dienstverlening voor (universiteits)bibliotheken om gebruikers snel en gemakkelijk toegang te bieden tot databases met wetenschappelijk materiaal.

Founder: Johan Tilstra

UtrechtInc programma: Science Venture

225651 sensorfact f13a5c large 1474883484

SensorFact | Software voor procesoptimalisaties bij het industriële mkb voor besparingen op operationele kosten zonder initiële investeringen.

UtrechtInc programma: Pressure Cooker

225647 bolas 46fc9f large 1474883484

BOLAS | Project- en researchtool waarmee de student de meest relevante en betrouwbare bronnen uit Google en databanken zoekt, deelt en beheert en teksten schrijft. Méér kwaliteit in minder tijd.

UtrechtInc programma: Pressure Cooker

225648 ecase%20studies 84dbff large 1474883484

eCase Studies: Wil wereldleider zijn in business onderwijs door middel van het ontwikkelen van interactieve simulaties en augmented & virtual reality software.

Founders: Juan Carlos RomeroNatalia Samborska en Renato Fellipa

UtrechtInc programma: Pressure Cooker

Over UtrechtInc

Bedrijfsincubator UtrechtInc ondersteunt – op het Utrecht Science Park – ondernemers en onderzoekers bij het succesvol opzetten van hun (IT) bedrijf. In het startup programma werken zij versneld naar een schaalbaar business model, betalende klanten en werkend product. UtrechtInc heeft inmiddels 150 startups ondersteund en biedt naast inhoudelijke programma’s ook financiering, kantoorruimte, coaching en een startup community. UtrechtInc werkt nauw samen met o.a. Universiteit Utrecht, UMC UtrechtHogeschool Utrecht en Rabobank Utrecht.

Meer informatie

Voor vragen, een interview (met de zes startups) of meer informatie:

Elina Schäfer | Marketing & Communicatie | elina@utrechtinc.nl | 030 253 6169

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten