224960 ns%20green%20hub%201 f6ffff large 1474278314

NS en ProRail verduurzamen stations met startups

NS vervoert dagelijks 1,2 miljoen reizigers en heeft een centrale rol als vervoerder en op het station. Samen met ProRail werkt NS aan de verduurzaming van stations, en zoekt hiervoor de samenwerking met startups op. Op 27 oktober wordt daarom met incubator UtrechtInc het event Green Hub georganiseerd. Een matchmaking waarbij NS en ProRail op zoek zijn naar startups met vernieuwende producten, services en processen. Enerzijds om slim om te gaan met energie en afval, anderzijds om het welzijn van de reiziger op stations te vergroten en mensen aan elkaar te verbinden.

Groene knoop- en ontmoetingspunten

Nederland telt 400 treinstations. Drukke knooppunten in de reis van deur tot deur. NS en ProRail willen bijdragen aan duurzame mobiliteit in Nederland en zijn op zoek naar oplossingen op het gebied van efficiënter en schoner energieverbruik, minder afval en circulaire inkoop. Daarnaast zoekt NS nieuwe manieren om ontmoetingen tussen reizigers te faciliteren. In en rondom de trein, zowel zakelijk als privé.

Word de nieuwe partner van NS en ProRail

Startups met innovatieve oplossingen kunnen zich tot en met 13 oktober aanmelden voor Green Hub. Denk hierbij aan innovaties met een technologische component (zoals big data, internet of things, location based services, quantified self), proces, of sociale innovatie.

Criteria

Nederlandse startups met een werkend prototype. De oplossing die jij biedt, heeft betrekking op:

  • - Energie: efficiency op stations (ook retail, services)  
  • - Circulaire economie: reductie, recycling en circulair materiaalgebruik van afval (papier, organisch, plastic, ...)
  • - Assortiment: producten en verpakkingen van retail
  • - Smart Mobility Diensten: vervoer van en naar station, parkeren, kluisjes, wachtruimten en -tijden, elkaar ontmoeten.

Het gaat daarbij om:

  • - Projecten die met NS of ProRail binnen enkele maanden een eerste product of propositie kunnen testen in de markt.
  • - Startups met een prototype die met NS of ProRail binnen enkele maanden een gezamenlijke propositie kunnen introduceren in de markt.
  • - Startups met een werkbaar product, bestaande klanten en omzet die met NS of ProRail graag een nieuwe markt(segmenten) willen betreden.

Selectie en matchmaking

Uit alle aanmeldingen selecteren NS, ProRail en UtrechtInc 8 startups voor de matchmaking op 27 oktober. De samenwerking die hierna volgt, kan bestaan uit een implementatie na een succesvolle test op het station, of toegang tot financiering vanuit het NS Innovatiefonds.

224961 ns%20green%20hub%202 e0837f large 1474278622
Hqdefault
Hqdefault
Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten