221084 get%20moving%20%7c%20image%20%7c%20sep%2022 b5e01c large 1470737641

ANWB en Menzis zoeken met UtrechtInc naar startups voor samenwerking

Utrecht, 9 augustus 2016 - De ANWB en zorgverzekeraar Menzis willen Nederland helpen om zo actief, gezond en veilig mogelijk te bewegen of onderweg te zijn. Oplossingen van bedrijven met vernieuwende ideeën kunnen daarbij helpen. De beste aanmeldingen van Get Moving koppelt startup incubator UtrechtInc op 11 oktober aan de CEO’s van de ANWB en Menzis. Het winnende bedrijf krijgt de kans om een betaalde opdracht uit te voeren.

UtrechtInc Directeur Jorg Kop: “Startups hebben de snelheid en creativiteit voor vernieuwende producten en diensten. Anderzijds zoeken zij klanten. UtrechtInc brengt beide partijen bij elkaar.” Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB vult aan: “Door met startups nieuwe innovaties te ontwikkelen, maken we slim gebruik van elkaars krachten en kunnen we onze dienstverlening aan leden en klanten verbeteren.” Get Moving is het vervolg op een eerdere samenwerking tussen UtrechtInc en de ANWB. “De lopende trajecten daaruit bevestigen dat deze aanpak werkt”, aldus van Bruggen.

Matchen

Om nieuwe startups te zoeken, organiseren de ANWB, Menzis en UtrechtInc Get Moving. Een selectie van alle aanmeldingen wordt op 11 oktober uitgenodigd om kennis te maken. Die dag ontvangen zij inhoudelijke feedback van experts en krijgt de winnende pitch een netwerklunch met de CEO’s van beide bedrijven. “Uiteindelijk maakt niet alleen de winnaar kans op samenwerking, maar kijken we naar de relevantie van alle aanmeldingen”, aldus Menzis CEO Ruben Wenselaar. Zowel startups in een vroege fase, als startups al actief in de markt kunnen meedoen.

Open innovatie

De ANWB en Menzis helpen miljoenen Nederlanders om optimaal te kunnen bewegen, reizen en genieten. Zo actief, gezond, veilig, praktisch en plezierig mogelijk. Met Get Moving zoeken beide partijen de samenwerking met startups op. Voor innovaties op het gebied van onder andere lichamelijke beweging en sociale participatie. Denk aan een triathlon naar werk, of een bootcamp met buren. Maar ook voor oplossingen onderweg, wanneer er onverhoopt iets tegen zit, zoals het verliezen van een fietssleutel, een onveilig gevoel, of een acute zorgbehoefte. Met of zonder technologische component (zoals big data, internet of things, location based services, quantified self).

Aanmelden

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich inschrijven tot 22 september 2016 via het formulier op de site.

##

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een vereniging die met een unieke mix van beïnvloedende en dienstverlenende activiteiten de belangen van haar leden behartigt op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Bij dat werk wil de ANWB een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving. Voor meer informatie over de ANWB kijk op www.anwb.nl/over-anwb

Menzis is sinds 1836 een coöperatie zonder winstoogmerk, een zorgverzekeraar met 2,25 miljoen leden. We hebben geen aandeelhouders en onze Ledenraad is ons hoogste orgaan. Bij Menzis is iedereen welkom. Ziek of gezond, jong of oud. We maken ons sterk voor toegang tot kwalitatief goede en betaalbare zorg voor iedereen. We versterken de leefkracht van ieder mens. Dat is de kracht van Menzis.”

Bright entrepreneurs, healthy societyUtrechtInc is de startup incubator van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht. Wij geloven dat ambitieus ondernemerschap essentieel is voor de vertaling van ideeën en onderzoek naar bedrijven met een positieve impact op de samenleving. Ondernemers en onderzoekers vinden bij ons ondersteuning bij het succesvol opzetten van hun (IT) bedrijf. In het startup programma werken deze pioniers versneld naar een schaalbaar business model, betalende klanten en werkend product. UtrechtInc bestaat sinds 2009, heeft inmiddels 150 startups ondersteund en biedt naast inhoudelijke programma’s ook financiering, kantoorruimte, nieuw talent, coaching en een dynamische startup community.

Hieronder te downloaden: beeld, persbericht en 2x oproep aan startups:

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten