215762 opening%20utrechtinc%20garage 151b78 large 1467195503

UtrechtInc opent Garage

Op 28 juni opende incubator UtrechtInc haar Garage. In deze ‘pre-incubator’ kunnen startups, onderzoekers, bedrijven en studenten in een vroege fase experimenteren met innovatieve startup concepten voor een gezonde samenleving.

Opening

Meer dan 100 bezoekers stapten dinsdag de nieuwe Garage binnen. Op het officiële openingsmoment verlichtten Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, en Marjan Oudeman, Voorzitter CvB Universiteit Utrecht, de Tree of Inspiration. Igor Kluin gelooft in gezond en eerlijk zakendoen. In zijn keynote vertelde hij waarom juist startups de kracht hebben om de bestaande bolwerken van bedrijven te doorbreken voor gezonde economieën. Moderator Cor Jansen kondigde ook Marcellien Breedveld van UtrechtInc aan, zij vertelde over de mogelijkheden in de Garage.

Sleutelen in de Garage

Met toekenning van subsidie van het Lokaal Economisch Fonds Utrecht in oktober 2015, ontvingen UtrechtInc en Universiteit Utrecht financiering voor de Garage. Een oude glasblazerij in de vleugel naast UtrechtInc is omgebouwd tot plek waar nu gesleuteld kan worden aan concepten voor duurzame startups. Met de naam Garage wordt verwezen naar de geboorteplek van succesvolle bedrijven zoals HP en Apple.

Bedrijvigheid creëren met impact

In de Garage ontstaan oplossingen voor een gezonde manier van werken, eten, leren, reizen, recreëren en consumeren in grote steden. Het doel van deze experimentatieruimte en co-working space is het samenbrengen van Utrechtse innovators, (potentiële) ondernemers, onderzoekers, corporates en studenten. Met experimenten bouwen zij hier (samen) aan het nieuwste van morgen. Innovatieve ideeën en concepten worden tot schaalbare producten en diensten gevormd en groeien uit tot bedrijven die bijdragen aan een gezonde samenleving. "Deze 'green apples' kunnen vervolgens doorstromen in de vervolgprogramma’s van onze incubator", aldus Marcellien Breedveld.

Pre-startup fase

De Garage is een plek binnen de community van UtrechtInc waar individuen, teams en andere organisaties met concepten in de pre-startup fase elkaar vinden. Partners als Climate-KIC en docenten van de Utrechtse kennisinstellingen zullen hier hun ondernemerschapsprogramma’s draaien. Ondernemers in de ideefase gaan aan de slag met hun startup concept. Onderzoekers ontdekken in de Garage of ondernemerschap de volgende stap voor hun carrière is. Corporates dragen problemen aan vanuit hun werkveld die zij met hulp van startups tackelen. En studenten nemen deel aan ondernemerschapsprojecten of vinden hier een stage of (bij)baan.

Faciliteiten

De Garage bestaat uit verschillende ruimtes die zijn ingericht met werkplekken of te huur zijn voor events, hackathons, trainingen, workshops en vergaderingen. Matchmaking en experimenten worden gefaciliteerd en startup expertise geboden.

Aanmelden

Meld je nu aan en krijg gratis toegang in de zomermaanden juli en augustus.

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten