>40 startups speeddaten met co-founders

Op een vrijdagavond staat de skybar van het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs Utrecht vol met ondernemers. Ruim veertig start-ups zijn aanwezig tijdens het Meet Your Co-founder-netwerkevenement op 15 april. Zij speeddaten met ruim veertig andere ondernemers, developers, investeerders of marketeers. Dit met het doel om hun ondernemersteam uit te breiden.

Het Meet Your Co-founder-evenement wordt georganiseerd door start-up incubator UtrehtInc en ict-vaktitel Computable. Deze derde editie trok ongeveer 85 ondernemers. Het doel van het netwerkevenement is om start-ups en co-founders aan elkaar te koppelen. Op vrijdagavond was de skybar op de zesde verdieping van het Utrechtse Beatrixgebouw omgebouwd tot netwerklocatie. Iedere start-up kreeg zijn eigen stand. Aan de bar, onder een basket of tussen de Campus Party-tenten. De co-founders mochten in vijf rondes van een kwartier rondlopen en een gesprek aangaan met deze start-ups.

Ruim tachtig man liep met een bordje ‘ik ben een start-up’ of ‘ik zoek een start-up’ rond om de perfecte mede-ondernemer te vinden. Zo ook de jonge ondernemer Sander Reukema, die met zijn stand uit keek over Utrecht Centraal. ‘Ik ben pas afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Hier deed ik onderzoek naar big data en het opkomende probleem van datakwaliteit. Vanuit dit onderzoek ben ik met AgexData gestart. Hiervoor heb ik een gestandaardiseerd programma ontwikkeld om de kwaliteit van data te meten.’ Tijdens Meet Your Co-founder zocht hij een technische ontwikkelaar om zijn applicatie verder te ontwikkelen. ‘Helaas heb ik deze nog niet gevonden.’

Technisch en commercieel talent

Ook Norbert Scholl was aanwezig. Hij ontwikkelde de Buurtapp, een digitaal platform voor buurcommunicatie met al tienduizend gebruikers. ‘Ik wil met mijn app meer buurtcohesie bereiken. Het is een sociaal en praktisch platform. Daarnaast biedt het een marktplaats om dingen te delen of ruilen.’ Na één ronde speeddaten tijdens Meet Your Co-founder is Scholl al klaar. ‘Ik zocht een developer. Tijdens mijn eerste gesprek heb ik al de perfecte kandidaat gevonden. Deze man wil zich als developer volledig toewijden aan een start-up en zag wel potentieel in mijn Buurtapp. Eigenlijk kan ik nu dus naar huis, maar goed: alle extra ondernemers zijn welkom! Zo zoek ik bijvoorbeeld nog een investeerder, maar wel voor in een later stadium.’

Rogier Kauw-A-Tjoe van start-up Luqo ontwikkelde een spellenplatform voor adoptief lesmateriaal voor basisschoolkinderen. Idee is dat met een projector een spel in een combinatie van analoog en digitaal gespeeld kan worden. Het platform is gebouwd door game designers en wordt ook door deze techneuten doorontwikkeld. Kauw-A-Tjoe is vooral bij Meet Your Co-founder om een commercieel talent te vinden die in Luqo wil instappen. ‘Dan is ons team in balans. Op commercieel vlak komen wij als industrieel ontwerpers niet uit de verf, dus hebben we echt een commerciële co-founder nodig.’

Test Tool Factory was ook bij Meet Your Co-founder aanwezig. Het testautomatiseringsbedrijf bestaat een jaar, maar heeft ook een roerig jaar achter de rug. Eigenaar Mariëlle Winarto zette het bedrijf met een co-founder op, maar haar compagnon koos ervoor om toch terug in loondienst te gaan. Winarto zoekt daarom twee mensen om in Test Tool Factory in te stappen: een technisch iemand en een commercieel iemand met b2b-accent.

Zeepkist-pitchTussen de speeddate-sessies door gaven de ondernemers een korte zeepkist-pitch. Zo stonden Bram van Beek (Team Venture), Yosef Herb (Happitech), Marien Boele (Whenn) en Paul Tuinenburg (IDFuse) op de kist. Zij vertelden over hun start-up en wie zij zochten. Ook Martin Ase van BrainBrokers, een start-up die kennis, ervaring en persoonlijkheidskenmerken van kenniswerkers aan vraagstukken van opdracht- of werkgevers koppelt, gaf een pitch. Hij promootte niet alleen zijn start-up, maar ook zijn locatie. ‘Ik sta aan de skybar, dus kom gerust een biertje met me drinken.’ Deze bar bleek een druk bezochte plek en sloot pas ruim na afloop van de speeddate-sessies.

Bron: Computable | Suzanne Martens en Sander Hulsman

Fotografie: Lisa Zilver

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten