Kick-Off weken Pressure Cooker #9

Business incubator UtrechtInc is vorige week gestart met zes nieuwe IT-startups die zich focussen op educatie en zorg. Zij gaan de komende vier maanden deelnemen aan de 9e editie van de Pressure Cooker. Het programma biedt focus, training en experts. “Jullie gaan op zoek naar ‘the holy grail’. Het is onze doelstelling om jullie te begeleiden naar een schaalbaar model voor groei, zodat jullie uiteindelijk als gezonde en succesvolle bedrijven uitvliegen”, aldus UtrechtInc Directeur Jorg Kop.

 

De geselecteerde startups voor Pressure Cooker #9 (maart t/m juni 2016) zijn:

•   2daysmood: 2daysmood helpt organisaties de tevreden- en betrokkenheid van medewerkers te meten door het dagekijks verzamelen van feedback via korte, eenvoudige en leuke interactie met medewerkers en het aanbieden van overzichtelijke rapporten.

•   Boekzorg: Boekzorg is een digitaal platform waar de consument makkelijk en direct een zorgverlener kan zoeken, vergelijken en boeken.

•   Dialogue Trainer: Dialogue Trainer is een online, spel-gebaseerde e-learning omgeving waarin studenten en professionals kunnen oefenen met gespreksvaardigheden.

•   EdutainmentGamesEdutainmentGames realiseert een educatieve rekengame voor een hoger leerrendement van leerlingen in primair onderwijs.

•   Faqta: Faqta is de Netflix voor het basisonderwijs, een avontuurlijk programma voor talentontwikkeling en kennis van de wereld voor groep 3 tot en met 8, voor school en thuis.

•   Your Next Concepts: Your Next Concepts ontwikkelt Academy Attendance, een applicatie die real time data uit het onderwijs verzamelt, analyseert en presenteert aan onderwijsorganisaties.

Kick-Off weken

De ondernemers startten op 14 maart bij UtrechtInc met een vol programma. Jorg zorgde voor een warm welkom en vertelde hen wat zij in de komende periode kunnen verwachten. ‘‘Jullie gaan je ondernemerscompetenties uitbouwen, in gesprek met tenminste 100 klanten en op zoek naar launching customers’’, aldus Jorg.

 

Workshops

Tijdens het programma volgden de startups dagelijks verschillende workshops bij UtrechtInc in huis. Meerdere experts namen uitgebreid de tijd voor de startups en deelden hun kennis over bijvoorbeeld pitchen en gesprekvoering met potentiële klanten.

 

Zo ging Kees Klomp in op hoe je vanuit je eigen visie je bedrijf bouwt en impact maakt op de wereld. Hij geeft de ondernemers tijdens de workshop handvatten bij het formuleren van betekenis aan je bedrijf. ‘’Het uiteindelijke doel is niet altijd profit, maar benefit’’, aldus Kees. Ondernemen wordt volgens hem nog mooier als je naast geld verdient ook echt met hart en ziel in je bedrijf gelooft.

199721 20160316 155348 3f18d8 large 1458738813

Steven Twigge van Bol.com gaf een workshop over Scrummen en Agile Management. Hij liet zien dat je met post-it plakbriefjes gemakkelijk actiepunten en prioriteiten kunt visualiseren. ‘’Briefjes op de muur plakken en indelen geeft overzicht en maakt je prioriteiten tastbaar’’. Hij vult aan: ‘’Het toepassen van scrum lost niet al je roadblocks en problemen op, maar het zorgt wel voor overzicht en duidelijkheid’’.

199724 20160321 142035 2 9ae8b9 original 1458738956

Aan het denken gezet

Gerben Boot van ‘startup’ Boekzorg is enthousiast over de eerste weken bij UtrechtInc. ‘’Ik zit nu in een sessie waarbij we kijken of onze klanten wel écht bestaan en niet alleen maar in ons hoofd zitten. Dat is spannend’’. Het programma heeft hem al een hoop interessante inzichten gegeven. ‘“Ook de feedback van experts zet je echt aan het denken en helpt je verder te komen”, aldus Gerben.

199725 20160322 093740 2 21e23f original 1458739020

Mentor Matching

‘’UtrechtInc biedt ons de mogelijkheid om in korte tijd snel te groeien door goede begeleiding van mentoren’’, gaf Gerben verder aan. Om tot de juiste match te komen, organiseert UtrechtInc tijdens de Kick Off speeddaten met mentors. Onder andere Ronald Wissink en Pim Verbij kwamen langs voor een kennismakingsgesprek en het geven van advies. Op basis van voorkeur worden zij vervolgens aan elkaar gekoppeld  voor coaching tijdens de Pressure Cooker.

Pitch en borrel

De nieuwe startups zijn elkaar regelmatig op de ‘wandelgangen’ tegengekomen, maar de afsluitende pitch in de Kick Off is het moment voor introductie tot de hele UtrechtInc community. Dit doen zij op donderdag 24 maart tijdens de wekelijkse borrel die telkens door een andere startup in huis wordt georganiseerd. Hiermee zijn de Kick-Off weken afgesloten en gaat het vervolg van de Pressure Cooker in. We wensen alle deelnemers veel succes EN plezier!

Download PDF
Download PDF
About UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

news