Ook Radboud Universiteit gaat aan de slag met de StudentenApp van StuComm

UtrechtInc-startup StuComm, die sinds 2014 gegroeid is tot tot succesvolle startup, is met de Radboud Universiteit Nijmegen een samenwerking aangegaan over het gebruik van de StudentenApp van StuComm, om zo studenten optimaal te informeren. De Radboud Universiteit volgt hiermee het voorbeeld van andere onderwijsinstellingen, zoals Universiteit Utrecht, Hogeschool Inholland, NHTV en Christelijke Hogeschool Ede, die de StudentenApp al gebruiken.

Studenten van de Radboud Universiteit kunnen alle beschikbare informatie via één app raadplegen, waar zij maar één keer op hoeven in te loggen. Jeroen Buijs, Hoofd Online Strategie en Infrastructuur, geeft aan dat de ervaring van StuComm met de achterliggende systemen een van de redenen was om voor StuComm te kiezen. ‘Verder heeft StuComm heel veel ervaring met de communicatie naar studenten toe en weet hoe studenten informatie willen ontvangen.’ Inmiddels gebruiken duizenden studenten de StudentenApp, verspreid over 9 onderwijsinstellingen.

De Radboud Universiteit is een brede, internationaal georiënteerde en studentgerichte onderzoeksuniversiteit. De StudentenApp van StuComm sluit hier perfect op aan. De StudentenApp is speciaal ontworpen voor studenten. Jeroen Buijs: ‘Wij zetten niet de systemen centraal, maar de studenten staan bij ons centraal. De student heeft behoefte aan een complete informatievoorziening, dat continu gecheckt kan worden. Dat biedt de StudentenApp van StuComm.’ StuComm en de Radboud Universiteit Nijmegen zetten in op een mooie, succesvolle samenwerking.

Over StuComm

StuComm biedt HBO-instellingen de mogelijkheid om hun studenten goed en direct te informeren door middel van de StudentenApp. Onderwijsinstellingen willen hun studenten volledig informeren. Echter blijkt uit het NSE rapport (nationale studenten enquête) dat dat niet gebeurd. Daarnaast zijn de huidige tools zoals, e-mail, intranet en NarrowCasting niet meetbaar en kan de feedback van studenten lastig worden geanalyseerd en verwerkt. Daarom biedt StuComm HBO-instellingen de mogelijkheid om hun studenten volledig te informeren met de StudentenApp. Daarnaast analyseren we de feedback van studenten met StuComm Analytics en gebruiken we dit voor optimale meetbare communicatie.

195354 stucomm 0fd84a original 1455186856
Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten