Community investeert in startups na afronding Pressure Cooker #8

De achtste editie van de Pressure Cooker is afgerond en op 12 januari afgesloten met de ThumbsUp Award. De Pressure Cooker is een traject van 4 maanden waarin startups leren snel en slim hun business model scherp te krijgen. IamProgrez, De EnergieBespaarders, Trunkrs en Sigrow hebben lieten gisteren hun groei zien en pitchten voor mentors, startups en anderen uit de UtrechtInc community.

Geldbriefjes voor beste startup

De TumbsUp Award is een publieksprijs en wordt uitgereikt aan startups na een succesvolle afronding van de Pressure Cooker. Stucomm, de winnaar van een vorige editie, reikte de prijs uit aan de startup met de beste pitch van deze editie. Dit werd bepaald aan de hand van de totale investering aan 'geldbriefjes' dat de startups gisteren ophaalden van het publiek. Uiteindelijk werd startup De EnergieBespaarders verkozen tot de grote winnaar. Zij winnen een trip naar een startup hub in Europa.

Vervolg

Aansluitend op dit event verschijnen de 4 startups donderdag voor een onafhankelijke Adviescommissie. Zij beoordelen over toegang tot het vervolgprogramma ‘Build’ bij UtrechtInc en een aantrekkelijke lening zonder uitgifte van aandelen, verstrekt vanuit het Rabo Pre-seed Fonds. Deze financiering van € 18.000 kunnen zij inzetten voor het verder opschalen en uitbouwen van hun bedrijf. In de Builld fase ligt de focus op groei in sales en klanten via een schaalbaar model en het uitzetten van een krachtige marktstrategie. Er wordt gebouwd aan een gezond bedrijf en het programma gaat daarbij in op Marketing, het werven van talent voor uitbreiding van het team, bedrijfscultuur, leiderschap, binnenhalen van investeringen en lead generation.

Meer video zien? Volgende week posten we het hele videoverslag van de ThumbsUp Award.

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten