NS en de ANWB scouten startups in mobiliteit

Nederlandse partners in mobiliteit organiseren Smart Mobility Pitch Event

Nederland, 10 december 2015 - NS en de ANWB willen investeren in startende ondernemers met slimme oplossingen voor de mobiliteit in Nederland. Kansrijke startups met een concreet business idee kunnen deze pitchen voor Roger van Boxtel, CEO van NS en Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Daarvoor organiseren ze op 18 februari het Smart Mobility Pitch Event in Delft. De uiteindelijke inzet: samenwerking in een partnership, financiering van de startup of een launching customer.

Om in startups te kunnen investeren startte NS het NS Innovatiefonds. Van Boxtel: “Wij geloven in de kracht van startende ondernemers om reizen aangenamer te maken. Deelnemers aan het Smart Mobility Pitch Event kunnen van het fonds gebruik maken als ze daarmee nieuwe slimme oplossingen voor onze reizigers van de grond krijgen.”

’”De ANWB wil dat haar leden op een goede en veilige manier onderweg kunnen zijn en vlot hun bestemming kunnen bereiken.’’, zegt Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. “De toekomst van de mobiliteit vraagt om slimme oplossingen. Startups met vernieuwende ideeën kunnen daar geweldig aan bijdragen’’

Pitchen voor de CEO

Om kansrijke startups te scouten die het verschil kunnen maken, organiseren NS en de ANWB samen met startup incubators YES!Delft en UtrechtInc het Smart Mobility Pitch Event op donderdag 18 februari. Beide incubators staan in 2015 in de wereldwijde UBI ranglijst van business incubators, respectievelijk op de negende en elfde positie. Zowel early stage startups met een nog te valideren idee, als market ready startups met een propositie en business model kunnen meedoen. De winnende pitch krijgt een netwerklunch met Roger van Boxtel of Frits van Bruggen. Aanmelden kan via www.yesdelft.nl/smpe.

Startups bepalend voor toekomst mobiliteit

De mobiliteitssector verandert in hoog tempo: deeleconomie, technologie en on-demand mobiliteit bepalen de toekomst van onderweg zijn. Auto’s rijden zelf en persoonlijke reisinformatie via apps maken het leven van de reiziger steeds gemakkelijker. De uitdagingen zijn talloos, de oplossingen vaak technologisch. Denk aan mogelijkheden met big data, internet of things, beacons, sensoring en virtual reality.

‘Startups zijn de sleutel tot die technologische oplossingen. We zijn trots om samen met de NS, de ANWB en UtrechtInc aan de slag te gaan met de beste ideeën’’, zegt Pieter Guldenmond, directeur van YES!Delft.

UtrechtInc directeur Jorg Kop vult aan: ‘’We zijn de eerste incubators in Nederland die op deze manier gezamenlijk optrekken en onze expertise inzetten voor innovatieve oplossingen op het gebied van mobiliteit’’.

Met dit programma bieden NS en de ANWB ondernemers een uitgelezen kans om de toekomst van Nederland onderweg te bepalen. Inschrijven kan tot 28 januari, 2016 via www.yesdelft.nl/smpe


OVER NS

NS brengt per dag meer dan 2,5 miljoen reizigers in Europa op een duurzame manier van deur tot deur met trein, bus, tram, OV-fiets of alternatieven als de Zonetaxi en Greenwheels. Met 33.571 werknemers is NS (met dochterbedrijf Abellio) actief in onder meer Nederland, Engeland en Duitsland. De Thalys, ICE en de internationale Intercity’s van NS International zijn een aantrekkelijk en duurzaam alternatief voor vliegtuigen auto op langere afstanden over de grens. In Nederland brengt NS per dag ca. 1,2 miljoen reizigers met de trein naar hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De treinen van NS zijn daarbij klimaatvriendelijk. NS Stations is het stationsbedrijf van Nederland. Samen met onze partners zorgen we voor aangename en levendige stationsomgevingen waar het goed parkeren, werken, wonen of verblijven is. NS-dochter NedTrain zorgt voor de treinen: van schoonmaak en technisch onderhoud tot volledige modernisering. Voor meer informatie over NS en haar bedrijfsonderdelen kijk hier.

OVER ANWB

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een vereniging die met een unieke mix van beïnvloedende en dienstverlenende activiteiten de belangen van haar leden behartigt op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Bij dat werk wil de ANWB een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving. Voor meer informatie over de ANWB kijk hier.

OVER YES!Delft

Building Tomorrow’s Leading Firms - Bij YES!Delft geloven we in de impact die technologiebedrijven kunnen hebben, omdat zij een cruciale bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze economie en maatschappij. Wij ondersteunen technische startups in het leidend worden in hun industrieën. Wij promoten en stimuleren ondernemerschap om oplossingen voor hedendaagse uitdagingen te versnellen. Bij YES!Delft bundelen we de krachten van startups, coaches, investeerders en innovatieve organisaties om ondernemend succes groot te maken. Wij bieden begeleiding en ondersteuning bij het bouwen en verder groeien van een bedrijf. We stimuleren studenten, professionals en onderzoekers op hun weg naar ondernemerschap. Omdat wij de ondernemer centraal stellen, kunnen veelbelovende ideeën van ambitieuze mensen omgezet worden in solide startups en succesvolle bedrijven.

Over UtrechtInc

Bright entrepreneurs, healthy society - UtrechtInc is de bedrijfsincubator van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht. Wij geloven dat ambitieus ondernemerschap essentieel is voor de vertaling van ideeën en onderzoek naar bedrijven met een positieve impact op de samenleving. Ondernemers en onderzoekers vinden bij ons ondersteuning bij het succesvol opzetten van hun (IT) bedrijf. In het startup programma werken deze pioniers versneld naar een schaalbaar business model, betalende klanten en werkend product. UtrechtInc bestaat sinds 2009, heeft inmiddels 135 startups ondersteund en biedt naast inhoudelijke programma’s ook financiering, kantoorruimte, nieuw talent, coaching en een dynamische startup community.

Oproep aan startups

  • Korte versie in Nederlands

Smart Mobility Pitch Event | Pitch jouw idee voor de CEO’s van NS en de ANWB

Heb jij een concreet businessidee of een startup met grote impact op mobiliteit in Nederland? De NS en de ANWB willen jouw idee horen en jou als ondernemer een stap verder helpen! De manier waarop reizigers zich verplaatsen en hoe ze geïnformeerd worden, verandert snel. Daarom zijn beide partijen, samen met incubators UtrechtInc en YES!Delft, nu op zoek naar de beste smart mobility-oplossingen van Nederland.

Schrijf je in en maak kans om op 18 februari tijdens het Smart Mobility Pitch Event te pitchen voor de CEO’s van beide organisaties. Meer weten? Lees snel verder.

  • Korte versie in Engels

Smart Mobility Pitch Event | Pitch your idea in front of the CEOs of NS and ANWB

Do you have a concrete business idea or a startup with massive impact on mobility across the Netherlands? NS and ANWB want to hear your idea and support the next step in your entrepreneurial journey. The way travellers move around and receive information is rapidly changing. That’s why both organisations, together with incubators UtrechtInc and YES!Delft, are looking for the best smart mobility solutions in the Netherlands. Sign up now and you might have the opportunity to pitch your idea in front of the CEOs during the Smart Mobility Pitch event on 18 February, 2016. Curious? Continue and find out more.

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten