UtrechtInc koppelt 90 startups, studenten en ondernemers tijdens U-Onderneemt

Zelf ondernemen of bij een startup aan de slag? Op dinsdag 1 december ontving incubator UtrechtInc meer dan 90 studenten, wetenschappers en ondernemers die zich voor hun carrière wilden oriënteren op de mogelijkheden van het startup ecosysteem. Het event trapte af met een stage- en banenmarkt voor studenten en ging daarna in op de mogelijkheden van ondersteuning bij het zelf starten van een bedrijf.

Bij een startup aan de slag

Managing Director Roel Raatgever gaf in zijn welkomstwoord aan waarom het juist zo interessant is om bij een startup aan de slag te gaan. “Je ziet zowel strategie als het operationele proces van dichtbij en maakt daarin echt een verschil.” Hij vult aan: “Bij UtrechtInc zitten 30 innovatieve startups in huis, allemaal pioniers waar je veel van kan leren”. Dit werd bevestigd door startups Bundle en Senfal die in hun pitch uitlegden wat zij bieden en wie zij nog in hun team zoeken. Na dit plenaire deel gingen de studenten en startups zelf met elkaar in gesprek tijdens speeddates. De jonge talenten konden zich oriënteren op stages en (bij)banen bij startups en met hen sparren als zij zelf de ambitie hebben om te ondernemen.

Joep Meindertsma, Argu – ‘’Een flinke opkomst van gemotiveerde, proactieve en nieuwsgierige studenten. Dat is de houding waar je als ondernemer altijd naar op zoek bent.’’

Akshay Patel, SustAnalyze – ‘’Het was mooi om zoveel ambitieuze mensen bij elkaar te zien en te spreken. Een leuk en zinvol evenement.’’

Zelf ondernemen

Het tweede deel van het programma was gericht op ondernemers en wetenschappers (van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht). UtrechtInc legde hen kort uit hoe zij ondernemers ondersteunen en vertelde meer over haar startup programma’s. Daarna gingen de bezoekers in gesprek met het team en de UtrechtInc ondernemers om te sparren over hun eigen bedrijf(sconcept).

Steven Reiz, Senfal – ‘’Het was leuk om de ondernemers te adviseren en te vertellen over onze ervaringen.

Elina Schafer - UtrechtInc - “Het succes van een startup valt of staat met een sterk team. Met dit event willen we ambitieuze mensen met elkaar in contact brengen om bij een match samen mooie ontwikkelingen te realiseren.

Aanmelden

Tot februari 2016 kunnen startups zich aanmelden bij UtrechtInc. Dan start het volgende programma. Voor vragen staan we je met plezier te woord via 030 253 6169 / info@utrechinc.nl

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten