Solease haalt € 4 miljoen financiering op voor de verhuur van zonnepanelen op particuliere woningen

Met trots delen wij dat Solease €4 miljoen aan projectfinanciering toegezegd heeft gekregen vanuit het Energiefonds Overijssel, Limburgs Energie Fonds en Energiefonds Utrecht. Hiermee kunnen op korte termijn bijna 1.000 particuliere woningen worden voorzien van zonnepanelen in de Provincie Overijssel, Provincie Limburg en Gemeente Utrecht. Voor de particuliere huiseigenaren is het mogelijk om zonder eigen investering, via Solease zonnepanelen te installeren op hun dak. 

Na het aantrekken van bijbehorende bankfinanciering kan dit op termijn nog uitgebreid worden naar zo'n 5.000 woningen. Hiermee kan op termijn jaarlijks 10.000 ton CO2 bespaard worden wat gelijk is aan 100 miljoen autokilometers of de jaaropname van 500.000 bomen. 

Limburg

In Limburg verhuurt Solease met Limburgs Energie Fonds (LEF) zonnepanelen aan 180 Limburgse huishoudens. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Het Limburgs Energie Fonds (LEF) B.V. zorgt voor realisatie van kansrijke projecten in of vóór Limburg die zich richten op energiebesparing of duurzame energieopwekking. Het gaat daarbij om projecten die aantoonbaar en kosteneffectief bijdragen aan de reductie van CO2 uitstoot.

Utrecht

In Utrecht verhuurt Solease met het Energiefonds Utrecht zonnepanelen aan 160 Utrechtse huishoudens. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Het Energiefonds Utrecht is een maatschappelijk fonds, geïnitieerd door de gemeente Utrecht met als doel de energietransitie van bedrijven en andere organisaties in de stad Utrecht te versnellen. Het fonds biedt financieringen, garantstellingen en participaties aan ten behoeve van projecten die haalbaar, maar moeilijk financierbaar zijn. De stichting opereert zelfstandig en onafhankelijk: een kleine transparante organisatie met korte en heldere lijnen.

Overijssel

In Overijssel verhuurt Solease met Energiefonds Overijssel zonnepanelen aan 500 particuliere huishoudens. Klik hier voor meer informatie en aanmelden. 

Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van nieuwe energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.

“Via Solease willen we een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie in Nederland en een duurzame toekomst voor onze kinderen. Met de steun van de energiefondsen kunnen we de voordelen van zorgeloos zonnepanelen huren bereikbaar maken voor veel meer huishoudens in Gemeente Utrecht, Limburg en Overijssel. „  Financieel directeur Roderick van Wisselingh, Solease 

Hoe gaat het huren van een zonnepaneel?

Voor een gemiddeld maandelijks huurbedrag van €50 verzorgt Solease alles: van aanschaf en installatie van de zonnepanelen, tot monitoring, reparatie en verzekering. Hierdoor kunnen klanten zonder gedoe meteen tussen de 10% en 20% op hun elektriciteitskosten besparen en ook hun jaarlijkse uitstoot met gemiddeld 2 ton CO2 verminderen. Het biedt klanten bovendien flexibiliteit: wanneer zij bijvoorbeeld op een later moment toch de zonnepanelen willen kopen of door verhuizing van het contract af willen, is dit geen probleem.

Over Solease

Solease verhuurt zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren en bedrijven middels een totaal ontzorgservice. Het Solease model werkt met een vast maandbedrag dat naast aanschaf en installatie ook de kosten voor financiering, verzekering en reparatie omvat. Klanten kunnen zo zonder investering en gedoe meteen vanaf jaar 1 tussen de 10% en 20% op hun elektriciteitskosten besparen en ook hun CO2 uitstoot drastisch verminderen. Doordat het maandelijks mogelijk is het systeem alsnog over te nemen, terug te geven of het huurcontract over te dragen op een volgende pandeigenaar kan iedereen nu laagdrempelig overstappen op zonne-energie van eigen dak. 

Noot voor redactie 

Voor meer informatie over het Limburgs Energie Fonds neemt u contact op met Jan-Willem König via mail of 06-12 61 03 92.

Voor meer informatie over Energiefonds Utrecht neemt u contact op met Anne Louise de Goeij via mail of 06-41 98 38 64.

Voor meer informatie over Energiefonds Overijssel neemt u contact op met Ruud Stevens via mail of 06-10 96 34 32.

Voor meer informatie over Solease neemt u contact op met Pierre Vermeulen via mail of 06-51 13 74 47

Persbericht Limburg
Persbericht Utrecht
Persbericht Overijssel

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 200 startups in Utrecht.

berichten