Met onderzoek en publicaties bieden wetenschappers de wereld waardevolle kennis. De vraag om die kennis naar de markt te brengen - en daarmee nog meer positieve impact op de samenleving te maken - groeit vanuit zowel de wetenschapper als financiering- en kennisinstellingen. UtrechtInc ondersteunt postdocs, onderzoekers, docenten of medewerkers van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht of Hogeschool Utrecht die willen valoriseren in de vorm van een venture. Tot 19 oktober kunnen zij zich aanmelden voor het Science Venture programma van 6 maanden.

Science Venture

Science Venture (voorheen ScienceInc) is bedoeld voor onderzoek met een potentieel voor een onderneming of licentie deal. In dit programma wordt dat onderzoek omgezet in een product of dienst die een behoefte in de markt vervult. Voor deelnemende wetenschappers zijn dit vaak de eerste stappen naar ondernemerschap. De inhoud van Science Venture is daarom speciaal voor hen ontwikkeld. 

 • - Je maakt kennis met ondernemerschap en ontwikkelt je ondernemersvaardigheden.
 • - Je valideert tot een succesvol business model.
 • - Je vindt de juiste follow-up (netwerk, de financiering, (co)founders, teamleden).

Aan het einde van het programma is er een blauwdruk van het bedrijf en een roadmap voor de komende maanden. De marktpotentie is bepaald en een founder team is opgezet. Na 6 maanden beslist de wetenschapper of hij/zij fulltime verder van start gaat in het bedrijf en in welke rol.

Voordelen

 • - Training op ondernemersvaardigheden en de fundamenten van het starten van een bedrijf.
 • - 3-wekelijkse voortgangsgesprekken met andere ondernemende wetenschappers
 • - Toegang tot experts, ervaren ondernemers en mentoren
 • - Introducties bij investeerders en pers
 • - Coaching van ervaren en toegewijde mentors
 • - Workshops: Pitching, Customer Discovery, Business Modeling, Agile Development
 • - Toegang tot werkplekken en kantoren in een dynamische omgeving
 • - Toegang tot studenten, medewerkers en co-founders voor uitbreiding van je team
 • - UtrechtInc Startup Deals
 • - Hulp bij IP / prototyping

Voorbeelden

Dr. A Patel - UU - SustAnalyze: "Bij UtrechtInc ontwikkel je de skills die nodig zijn om een bedrijf te starten. Je ontmoet een waardevol netwerk en andere ondernemende wetenschappers die, net als ik, naast publiceren meer willen met hun onderzoek." 

Dr. Ir. F van Slochteren - UMCU - CART-Tech: "Ik leerde met een systematische aanpak mijn product beter te definiëren en vond via UtrechtInc een co-founder voor mijn bedrijf." 

Ook interesse?

Heb je interesse om deel te nemen, meld je dan aan voor 19 oktober 2015. Vul het formulier in en we maken daarna graag kennis met je tijdens een kop koffie. De selectiedag voor definitieve deelname volgt op maandag 26 oktober. Wil je meer weten? Kom dan naar de Info Meetup op donderdag 8 oktober 2015 om 16.00 uur bij UtrechtInc (op Utrecht Science Park).

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 100 startups in Utrecht.

berichten
×

Select country