Neelie Kroes in Utrecht: er is leven na de Tour

Namens StartupDelta bezocht Neelie Kroes op 24 juni de hoogtepunten van de Utrechtse startup scene om kennis te maken met ondernemers en innovaties uit deze regio. Met Startup Delta wil zij Nederlandse startups verder op weg helpen en buitenlandse startups naar ons land lokken. Na bezoeken aan UtrechtInc en het Utrecht Science Park was de ’special startup envoy’ overduidelijk in haar oordeel: “Wat ik hier heb gezien is van wereldklasse.”

Kroes en het team van StartupDelta trapten af met een rondetafelgesprek waar o.a. Marjan Oudeman van Universiteit Utrecht en Ton van Mil van EBU aan deel namen.

Het programma vervolgde met een rondgang bij 9 Utrechtse bedrijven: gamebedrijf Ronimo, Innofuse, sarcoidose.me, Cart-Tech, Pay As You Like, SustAnalyze, De Tovertafel, Brain Science Tools en designbedrijf Monkeybizniz - een goede mix van games, health en science. Betrokkenen hoorde Kroes de pitches van de bedrijven aan. Daar bleef het niet bij, want meerdere malen wist ze de aanwezige startups aan andere interessante partijen te koppelen - internationaal danwel lokaal.

Een speciaal moment vormde de ondertekening van een convenant, dat de samenwerking tussen de regio Utrecht en StartupDelta verder vorm moet gaan geven.

Leven na de Tour

De middag werd afgesloten in het Utrecht Science Park, waar de aanwezige ondernemers en startups Neelie Kroes onder leiding van burgemeester Jan van Zanen enkele vragen konden stellen.

Dat ging niet voordat Kroes een boodschap had aan de hub Utrecht. “Wat mij is opgevallen, is dat jullie wel erg bescheiden zijn. Dat bescheidenheid een deugd is, is onzin. Maak jullie successen bekend. Want wat ik vandaag heb gezien is van wereldklasse.”

Het viel de burgemeester op dat Kroes een gele zonnebril droeg met het logo van de Grand Départ. Een logische constatering, want het lijkt in Utrecht nergens anders meer over te gaan. Daar reageerde de startup ambassadrice kordaat op: “Ik heb vandaag zeker gezien dat er ook leven ná de Tour is.”

Bindmiddel Kroes

De gelegenheid om Kroes enkele vragen te stellen werd gretig aangepakt: geen kans werd door ondernemers onbenut gelaten om haar te vragen om hulp, advies en ingangen. En zoals Kroes deed tijdens de rondgang in UtrechtInc, zo ook verbond zij ter plekke de startups met andere bedrijven in de zaal. Het bezoek van StartupDelta aan het innovatiecluster Utrecht was vruchtbaar, maar bindmiddel Kroes gaf de doorslag. 

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 100 startups in Utrecht.

berichten
×

Select country