Bedrijven benutten onderzoeksfaciliteiten op Utrecht Science Park

Nucleair Magnetic Resonance, Cell Screening Core, en Lipidomics. De faciliteiten die bij deze specifieke onderzoeksprojecten horen, worden steeds vaker ook op andere plekken ingezet. Utrecht Science ParkUtrecht Holdings, Utrecht Life Sciences en UtrechtInc vinden dat deze valorisatiebeweging nog groter en efficiënter in kosten kan en zetten een Facility Track op. Op donderdag 11 juni lieten drie wetenschappers van UMC Utrecht en Universiteit Utrecht tijdens de finale van dit programma zien hoe het efficiënter en goedkoper kan.

Efficiëntie
Vanaf januari 2015 namen drie wetenschappers deel aan de Facility Track. Dit programma richt zich op het delen van kennis en faciliteiten met bedrijven en het steunen van andere onderzoeksgebieden. Aan de ene kant wordt hiermee een optimale bezetting van de faciliteiten gerealiseerd, aan de andere kant hebben kennisintensieve bedrijven toegang tot unieke onderzoeksinfrastructuur. Hierdoor ontstaat een bruisende community die aantrekkelijk is voor andere bedrijven.

Op pad

In het programma gingen de deelnemende wetenschappers op pad om mogelijkheden te verkennen en valideren. Ze ontwikkelden standaardmodellen en -processen, pasten kostenstructuren aan en werden meester in het pitchen van hun oplossing. Op 11 juni vierden zij vervolgens dat hun nieuwe business model scherp genoeg is om de faciliteiten efficiënter in te zetten, nieuwe klanten binnen te halen en kosten te besparen.

Download PDF
Download PDF
Over UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc accelerates the growth of early stage (IT) startups during their first years of existence. We have created an ecosystem for startups to build innovative products, develop teams, attract funding and grow a successful business. Since 2009 we have supported and guided over 100 startups in Utrecht.

berichten
×

Select country